VREMEA | Atenționare meteorologică COD GALBEN de ploi

de Stiri Buzau Media
Începând de astăzi, de la ora 12.00, intră în vigoare o atenționare meteorologică ??? ?????? de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporară accentuată, valabilă până marți la ora 21.00.
În intervalul menționat, în jumătatea de sud a Moldovei, în estul și nord-estul Munteniei și în Dobrogea va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat,grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp. – http://www.meteoromania.ro/avertizari/
Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
În caz de vânt puternic, rămâneți în spații închise care vă asigură protecția și evitați deplasarea în zone în care se află copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro
(https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.