Buzoienii care vor să aibă pe masa de Paște și tradiționala carne de miel, trebuie să se aștepte la cheltuieli record în acest an. Crescătorii de oi au anunțat că prețurile vor fi cu cel puțin 10 la sută mai mari decât anul trecut, având în vedere scumpirea furajelor.
Deja, pe site-urile de vânzări, crescătorii de animale din județ oferă miei în viu, de la 22 de lei kilogramul, până la 25 de lei kilogramul. Aceasta în condițiile în care, anul trecut, carnea de miel în viu se vindea, tot în aprilie, cu cel mult 20 de lei kilogramul.
Aceste majorări se vor regăsi, cu siguranță și la raft, fie în magazine, fie în spațiile special amenajate de primării pentru vânzarea cărnii de miel. Ținând cont că, anul trecut, la Buzău, primii producători au scos la vânzare carnea de miel cu 45 de lei kilogramul, este de așteptat, ca în acest an, primele oferte să depășească 50 de lei kilogramul.
Spre deosebire de anii trecuți, în muncipiul Buzău, carnea de miel nu va mai putea fi cumpărată, direct de la producători, din Piața Centrală, ci dintr-un spațiu special amenajat la intrare în târgul Drăgaica.