Surprize, surprize, la show-ul aviatic de la Boboc!

de Stiri Buzau Media

Se anunță un show aerian de excepție, pe 15 iunie, la Boboc! Evenimentul „BOBOC AIR SHOW-BOBAS 2024”, organizat la Baza Aeriană de Instruire și Formare Personalului Aeronautic „AUREL VLAICU”, promite participanților o zi de neuitat, cu multe și spectaculoase surprize.

Una dintre premierele show-ului aviatic din acest an va fi evoluția a două aeronave ale partenerilor NATO, Hornet F18 și Eurofighter Typhoon. Boeing F-18 Hornet este un avion de vânătoare și atac la sol și a fost creat pentru a acționa de la bordul unui portavion. De asemenea, Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vânătoare cu două motoare și este folosit de Forțelor Aeriene din Marea Britanie, Germania, Italia și Spania.

O altă premieră a show-ului aeronautic BOBAS 2024, va fi o competiție de alergare de 13 kilometri, la care poate participa orice pasionat de cros, cu vârsta peste 18 ani. Întrecerea va începe de lângă turnul de control al pistei, unde va fi amenajată și o zonă de distribuire a kiturilor de concurs, un punct de hidratare şi toalete. În cadrul ineditei competiții, participanții vor putea alerga prin diverse zone ale Bazei de la Boboc și vor putea vedea hangare de avioane, elicoptere, poligonul de tragere, pista naturală de aterizare sau pista betonată.

Intrarea publicului la „BOBOC AIR SHOW-BOBAS 2024” este liberă, iar accesul va începe de la ora 08.00.