Compania de Apă Buzău: Pentru evitarea epuizării rezervelor de apă, vă rugăm să nu irosiți apa!

de Stiri Buzau Media

Astăzi ne-am propus să răspundem unor curiozități, mai ales dacă luăm în considerare perioada caniculară pe care am traversat-o și, de asemenea, zilele călduroase care urmează.

Reamintim că am avut program de furnizare apă în mai multe localități (Valea Slănicului), iar umplerea rezervoarelor s-a realizat cu dificultate, fapt generat de diverși factori, în primul rând consumul ridicat de apă, lipsa precipitațiilor și seceta pedologică.

Rezervorul de înmagazinare este unul dintre componentele sistemului public de alimentare cu apă (conform Legii 241/2006).

Un rezervor de acumulare apă se umple în funcție de capacitatea resursei de apă brută, a sistemului de tratare și transport (a stației de tratare a apei brute în scopul potabilizării acesteia, a conductelor de transport pentru umplerea rezervoarelor), dar este foarte importantă curba de consum a utilizatorilor arondați acelui rezervor (care permite sau nu regenerarea capacității de stocare, respectiv umplerea rezervorului).

În situații deosebite de consum, volumul de apă potabilă care se distribuie este mult mai mare decât cel care intră în rezervor, ceea ce conduce la disfuncționalități majore în sistem, inclusiv timpi de încărcare mult mai mari.

Cu această ocazie, vă reamintim că FIECARE PICĂTURĂ CONTEAZĂNU O RISIPIȚI

Pentru evitarea epuizării rezervelor de apă, vă rugăm să nu irosiți apa! Folosiți, cu grijă, apa de la sistemul centralizat pentru: gătit, băut, igienă zilnică și spălarea îmbrăcăminții. Nu o utilizați pentru udarea pavajelor, spațiilor verzi: grădini, gazon, umplerea piscinei, spălarea mașinii.

Prognoza pe termen lung indică o scădere cu 20% a resurselor de apă disponibile în estul și sudul țării, Buzăul, prin poziția geografică, fiind foarte afectat.

Cu toții trebuie să economisim apa, astfel încât apa de băut să ajungă pentru toți!

Să privim apa nu ca pe o resursă nesfârșită, ci ca pe un dar pe care îl împărtășim!

Compania de Apă Buzău

Compania de Apă Buzău