O nouă achiziție la Gloria Buzău!

de Stiri Buzau Media

Pe ultima poziție a clasamentului și cu un golaveraj catastrofal, Gloria Buzău aleargă după noi achiziții, înainte de 8 septembrie, când se încheie perioada de transferuri. Cea mai recentă achiziție a formației buzoiene este Mike Cestor, care urmează să semneze pentru a patra oară în România, după un sezon și jumătate petrecut în Polonia, la Radomiak.

Fundaș central, de 32 de ani, cu o carieră internațională impresionantă, Cestor a reprezentat Republica Democrată Congo la tineret și a jucat în mai multe campionate europene, inclusiv în Anglia, România și în Polonia. Stoperul de 1,83 metri este un jucător versatil putând fi folosit, atât în centrul apărării, cât și în stânga.

Mike Cestor a ajuns în România, semnând cu Astra Giurgiu în vara lui 2018, iar evoluțiile foarte bune l-au propulsat la CFR Cluj în anul imediat următor. A plecat din Ardeal în iarna lui 2022, iar în aceeași vară a semnat cu FC Argeș, formație condusă de Andrei Prepeliță și pentru care a bifat 17 meciuri, 16 în campionat și unul în Cupa României.

Cel mai recent, Cestor a jucat în Polonia, unde a adunat 29 de partide și a oferit o pasă decisivă. Ultima sa apariție datează din februarie acest an, de atunci fiind cel mult rezervă neutilizată la Radomiak Radom.

Gloria Buzău este ultima în clasamentul SuperLigii. După șapte etape, echipa lui Andrei Prepeliță a înregistrat o singură victorie, două rezultate de egalitate și patru înfrângeri, acumulând cinci puncte.