Constantin Toma: prima ediție a ,,Galei Energiei Românești 2024’’

de Stiri Buzau Media

Dragi buzoieni,
Ieri seară pe 17 septembrie a avut loc la Ateneul Român, prima ediție a ,,Galei Energiei Românești 2024’’, patronată de Ministerul Energiei sub coordonarea Domnului Ministru Sebastian Burduja.

A fost un eveniment special unde au fost premiați cei mai performanți oameni în domeniul energiei.

La această gală au fost prezenți toți jucătorii importanți din energia românească, de la producători, distribuitori, oameni de afaceri dar și cercetători și profesori din mediul universitar.

Am fost foarte onorat să primesc premiul de excelență ,,Nicolae Filipescu’’, ,,pentru susținerea și implementarea proiectelor de eficiență energetică în cadrul administrației locale’’.

În cuvântul meu am vorbit despre proiectele noastre ce sunt implementate pentru ca Buzăul să devină centrul național al economiei circulare din România.

Am vorbit despre prima școală circulară din țară, Școala Gimnazială Nr. 11 Buzău, dar și despre viitorul proiect de utilizare a apelor uzate pentru irigații în agricultură.

La aceeași categorie, a premierii proiectelor de eficiență energetică din cadrul administrației locale au mai primit premii, primarul municipiului Oradea, Florin Birta și primarul sectorului 6 din București, Ciprian Ciucu.

Mulțumesc Domnului Ministru Sebastian Burduja pentru inițiativa acestei gale care face o foarte bună promovare sectorului energetic din România, ce iată are în desfășurare proiecte în dezvoltare de 14 miliarde de euro.





Constantin Toma, primarul municipiului Buzău