Produse eco direct de la fermă, vin bio, brânzeturi artizanale și
multe povești gastronomice din Ținutul Buzăului îi vor încânta, în
weekend, pe gurmanzi la o nouă ediție a Pieței Artizanilor.
Evenimentul va avea loc pe 4 și pe 5 octombrie, la Berca, pe drumul
spre Vulcanii Noroioși, și va aduce împreună consumatori, fermierii și
producătorii locali de alimente din Geoparcul Global UNESCO Ținutul
Buzăului. Târgul se va deschide, sâmbătă, la ora 10.00, și se va
încheia, duminică, 5 octombrie, la ora 21.00.
În cele două zile, vizitatorii pieței vor putea degusta produse
renumite precum cârnații de Pleșcoi, picantul babic, covrigii de
Buzău, vinul de Dealu Mare, dar și vinuri bio. Nu vor lipsi nici
preparate culinare delicioase pregătite de restaurantele pensiunilor
din zonă, multe dintre ele urmând rețete tradiționale, transmise din
generație în generație. De la legume, fructe, specialități de miere,
gemuri, zacuscă, brânzeturi maturate, mezeluri și până la băuturile
artizanale, precum sucurile de fructe, berea locală, toți producătorii
vor oferi amatorilor de bunătăți produse cu adevărat sănătoase.
Piața va găzdui și artiști locali, muzică live și o expoziție de
produse meșteșugărești. De asemenea, evenimentul va fi și unul „de
familie”, care oferă ateliere ditractive pentru copii, dar și
informații turistice despre Geoparcul Ținutul Buzăului.
Târgul de la Berca, organizat de comunitatea Slow Food Buzău, în
colaborare cu Asociația Ținutul Buzăului, care reprezintă Geoparcul
UNESCO Ținutul Buzăului, are ca scop promovarea zonei ca destinație
gastronomică, precum și susținerea micilor producători locali și a
proprietarilor de pensiuni care oferă turiștilor hrană sănătoasă.