Ca urmare a viiturilor semnalate, luni, în zona montană a județului Buzău, Consiliul Județean și Prefectura au demarat procedurile de stabilire a pagubelor produse. Drumarii au fost trimiși în zonele afectate, încă de luni seară, pentru a repara căile de aces, astfel încât, traficul să se desfăsoare în condiții cât mai mai bune. Reamintim că la Cănești, o porțiune dintr-un drum a fost distrusă de puhoaie, iar un pod a fost luat de ape, în comuna Vintilă Vodă. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a anunțat că instituția pe care o conduce intenționează, cu fonduri proprii, să demareze cât mai repede, lucrările în zona Cănești.
,,Am dat dispoziție domnului director de la Direcția Tehnică, ca din fonduri proprii să începem lucrările în zona Cănești, pentru că, acolo trebuie într-adevăr să fie făcute. Noi am reușit să stabilim traficul însă, trebuie să intervenim de urgență, pentru a consolida zona, pentru că există riscul – nu așteptăm întâi fonduri guvernamentale – ca cetățenii din acea zonă să rămână calamitați și practic izolați” a declarat Petre Emanoil Neagu.
Consiliul Județean Buzău urmează ca în timp cât mai scurt să trimită Guvernului un raport exact al situației din localitățile respective. ,,Astăzi sau mâine, evaluările vor fi transmise către Guvernul României ca să putem obține fonduri, din Fondul de rezervă, în urma calamităților care au avut loc în această săptămână și săptămâna trecută” a adăugat președintele Consiliului Județean Buzău.
Potrivit bilanțului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău șapte localități din zona Munților Buzăului, respective Lopătari, Mânzălești, Vintilă Vodă, Beceni, Gura Teghii, Cănești și Chilii au fost afectate de viiturile și de scurgerile de apă de pe versanți din noaptea de luni spre marți. Totodată 1.300 de gospodării din localitățile Mânzălești și Vintilă Vodă au rămas fără apă potabilă.