Inspectorii Direcției Sanitar- Veterinare au efectuat în perioada 01– 03 iunie o serie de controale tematice la mai multe unități cu profil alimentar de pe raza județului Buzău, pentru a verifica respectarea prevederilor legislației privind siguranța alimentelor. Astfel, în intervalul menționat au fost verificați 60 operatori din sectorul alimentar, cu diferite profiluri de activitate. Vorbim despre restaurante (11); pizzerii (2); laboratoare cofetărie sau patiserie (8); pensiuni turistice (3); magazine alimentare (33); un bar și un depozit alimentar. În urma verificărilor s-au dat 11 amenzi contravenționale în valoare totală de 9.800 lei și 11avertismente. Principalele nereguli semnalate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Buzău au fost manipularea, depozitarea, etichetarea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; lipsa contractelor cu unități specializate pentru colectarea, transportul și distrugerea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU) și lipsă termograme.