Buzoienii sunt așteptați să vină cu sugestii la proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din oraș

de Stiri Buzau Media

Pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal din luna octombrie 2019 a fost iniţiat proiectul de hotărâre cu caracter normativ privind modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din Buzău. Societatea Comercială “RER SUD“ SA Buzău, cu care administrația locală a perfectat contractul de concesiune a serviciilor publice de salubrizare în martie 2006, propune modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare, care au fost modificate ultima dată în luna februarie 2019. ,,Solicitarea de modificare a tarifelor pentru serviciul public de salubrizare survine ca urmare a introducerii instrumentului “plătește pentru cât arunci“ determinat de aplicarea OUG nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011, a Legii nr. 249/2015 și a OUG nr. 196/2005”, se arată în proiectul de hotărâre.

În aplicarea instrumentului “plătește pentru cât arunci“, se propun tarife exprimate în funcție de volumul colectat exprimat în lei/mc/persoană, datorate în urma estimărilor privind o cantitate de 0,18 mc generată de o persoană / lună de deșeu rezidual și biodegradabil, precum și o cantitate de 0,07mc/lună deșeu reciclabil colectat separat.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de hotărâre menţionat mai sus pot fi depuse la sediul Primăriei Buzău, la Ghişeul Unic, până cel târziu 29 octombrie 2019, la Petronela Jipa responsabilă pentru relaţia cu societatea civilă. Persoanele fizice şi juridice interesate pot consulta proiectul de hotărâre pe site-ul autorităţii publice locale, la adresa www.primariabuzau.ro, la avizierul primăriei, sau aici:

[wp-embedder-pack width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” url=”https://primariabuzau.ro/wp-content/uploads/2019/09/Anex%C4%83-1.pdf” /]