Prezentarea va avea loc la sala Consiliului Local Amaru, strada Principală, localitatea Amaru. În cadrul evenimentului din data de 29 iunie 2022 specialiștii Companiei de Apă S.A. Buzău vor prezenta detaliat stadiul lucrărilor din cadrul proiectului de mare amploare ce va facilita accesul la apă potabilă a peste 17.000 locuitori din zonele din sud-vestul județului.
Alături de specialiștii care realizează proiectul APEDUCT al Companiei de Apă S.A. Buzău în coordonarea directorului general ing. Simona SĂVULESCU vor fi și următorii invitați:
– Ing. Constantin TOMA, primar al Municipiului Buzău în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”BUZĂU 2008” – Constantin RAICU, director executiv ADI ”BUZĂU 2008”;
– Constantin CROITORU, primar al comunei Amaru, beneficiar major al Apeductului;
– Valeriu ARMEANU, primar al comunei Ulmeni, beneficiar al Apeductului;
– Marius ALEXANDRU, primar al comunei Săhăteni, beneficiar al Apeductului;
– Ing. Petre-Petrini BURDUCEA, primar al comunei Năeni, beneficiar al Apeductului;
– Adrian DRUGĂ, primar al comunei Breaza, beneficiar al Apeductului
– Dorin-Romică MOISE, primar al comunei Movila Banului, beneficiar la Apeductului;
– Dorinel PETRE, primar al comunei Mihăilești, beneficiar al Apeductului:
– Profesor Ionel Vasile MEGLEI, proiectant al Apeductului, SOCIETATEA DE PROIECTARE PENTRU INFRASTRUCTURĂ URBANĂ ȘI RURALĂ S.R.L. IAȘI.
Evenimentul de prezentare a obiectivului investițional ”APEDUCT” din zona de dealuri până în Câmpia Română, din 29 iunie 2022, ora 10:00, din sala Consiliului Local Amaru are o durată estimată la o oră.
Având o lungime de 51.902 metri, considerat cel mai amplu proiect,cu o investiție din surse proprii de peste 27,6 milioane lei, magistrala traversează șapte comune situate în sudvestul județului Buzău și alimentează cu apă potabilă peste 17.000 de locuitori din localitățile Clondiru, Băltăreți și Sărata din comuna Ulmeni, Săhăteni, Vintileanca, Istrița de Jos și Găgeni din comuna Săhăteni, Amaru, Câmpeni, Lacu Sinaia, Lunca, Scorțeanca și Dulbanu din comuna Amaru, Bădeni, Breaza, Greceanca, Văleanca-Vilănești, Vispești din comuna Breaza, Fântânele, Fințești, Năeni, Proșca și Vârf din comuna Năeni, Colțăneni, Mărgineanu, Mihăilești, Satu Nou din comuna Mihăilești, Cioranca, Limpeziș, Movila Banului din comuna Movila Banului.
Investiția demarată pentru zona de sud-vest a județului Buzău se bazează pe o nouă abordare în ceea ce privește soluția tehnică propusă pentru investiții, în sensul renunțării, acolo unde este posibil, la soluțiile locale de captare și tratare a apelor, foarte costisitoare, în favoarea transportului apei potabile sau ușor de potabilizat din zone cu exces sau potențial către zonele deficitare.
Motivația pentru o astfel de abordare a furnizării de apă potabilă în zona de sud-vest a județului Buzău constă atât în lipsa apei brute, cât și în existența unor surse de apă brută puternic impurificate, tratabile doar cu costuri și investiții foarte mari. Viziunea COMPANIEI DE APĂ BUZĂU implică în mod primordial asigurarea cantității și calității apei distribuită la parametrii optimi