Comunicat de presă din partea RAM, către cetățenii municipiului Buzău, racordați la rețeaua de termoficare

de Stiri Buzau Media

,,Pentru a doua oară într-un singur an, ECOGEN ÎȘI BATE JOC DE UN ORAȘ ÎNTREG.

După episodul din 2 aprilie 2019, când fără nici un motiv imputabil RAM Buzău, ECOGEN a sistat producerea și vânzarea agentului termic necesar asigurării încălzirii, începând cu 17 august 2019 se anunță sistara  apei calde menajere. Toate demersurile legale întreprinse, încât acest eveniment nedorit să nu se mai repete, a lăsat „rece” producătorul de energie termică.

Dupa cum v-am adus la cunoștință, RAM Buzău este cu plățile la zi și toate clauzele contractuale respectate. Se pare că nu se mai poate discuta pe bază de argumente, de faptul că termoficarea este un serviciu public, ci de câte zerouri agonisesc unii acționari ai CET -ului în conturi și foarte posibil de “plata unor polite personale” prin intermediul acestui serviciu.

Imediat după oprirea încălzirii, începând cu 2 aprilie 2019, Primăria municipiului și RAM Buzău au luat măsuri pentru găsirea soluțiilor alternative necesare asigurării apei calde și a încălzirii pentru apartamentele și instituțiile rămase racordate la SACET. Ținând cont de ultimul abuz al ECOGEN, se dovedește că găsirea soluțiilor alternative a fost un demers corect, încât buzoienii să poată beneficia de apă caldă cât mai curând posibil și de încălzire în iarna următoare.

În prezent, sunt în curs de finalizare lucrările de montare și punere  în funcțiune a unui cazan de 10 Gcal la PT4 – Dorobanți, care va asigura furnizarea apei calde în municipiu, iar data estimată pentru terminarea lucrărilor este 26 august 2019.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de acest context și vă asigurăm că se depun eforturi pentru asigurarea apei calde menajere către buzoieni și a căldurii în iarnă următoare.

P.S.: Referitor la adresa nr. 696/ 14.08.2019, a Ecogen către RAM Buzău, considerăm că nu putem răspunde unui șantaj.

Vă mulțumim pentru înțelegere!, se arată în comunicatul de presă emis de RAM Buzău.