Fără economii, de sărbători, la Buzău!

de Stiri Buzau Media

În ciuda crizei energetice, Consiliul Județean Buzău nu va face economie, nici la lumină, nici la bani, pentru organizarea evenimentelor festive de Sărbători. Președintele Petre Emanoil Neagu crede că buzoienii nu trebuie să fie privați de atmosfera sărbătorilor de iarnă din cauza restricțiilor impuse de creșterea abruptă a prețurilor la energie.

Evenimentele festive de la sfârșitul acestui an vor fi organizate și în acest an de Consiliul Județean, chiar cu multe alte surprize menite să-i bucure pe buzoieni în luna sărbătorilor. De asemenea, și anul acesta va fi pregătit un iluminat stradal de sărbătoare, iar Muzeul Județean, Teatrul George Ciprian și Centru de Cultură și Artă vor avea evenimente speciale.

Din programul de sărbători nu va lipsi tradiționala fasole cu ciolan oferită în Parcul Crâng, de 1 decembrie, eveniment anulat în ultimii doi ani din cauza pandemiei. Înaintea restricțiilor impuse de apariția COVID, momentul aduna în jur de 3.000 de buzoieni, care, după parada miliatară obișnuiau să meargă alături de prieteni să guste din bucatele tradiționale de 1 Decembrie și să se bucure de spectacolul folcloric oferit, an de an, de artiștii de la Centrul de Cultură și Artă din Buzău.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Județean Buzău a alocat, pentru organizarea manifestărilor de sărbători, 220.000 de lei, cu 70.000 de lei mai mult față de suma cheltuită în primul decembrie din pandemie.