Idee în premieră la Buzău : apele uzate, ultilizate pentru irigații!

de Stiri Buzau Media

 

 

Proiect în premieră națională, la Buzău! Este vorba despre utilizarea apelor uzate colectate la nivelul municipiului pentru irigații în agricultură. Practic, apa care urmează să fie tratată în stațiile de epurare, ce conține cantități importante de fertilizanți, ar putea fi utilizată pentru irigarea terenurilor agricole.

Pe lângă beneficiile în agricultură, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că utilizarea apelor uzate pentru irigații ar putea scădea și facturile românilor pentru serviciul de apă și canalizare.

Constantin Toma dezvăluie că a prezentat această inițiativă și primului-ministru Nicolae Ciucă, iar șefului Guvernului a primit propunerea foarte bine, încântat de idée.

Edilul Buzăului spune că la nivelul Primăriei s-a efectuat deja un studiu privind utilizarea acestor ape în agricultură, dar cu azotul și fosforul în limitele acceptate, iar rezultatele arată că punerea în practică nu necesită investiții foarte mari. O parte din bani, speră primarul, ar putea fi alocați chiar de Guvern. 

 

 

 

Știri despre: