Lucrările de reabilitare, de pe Unirii, Transilvaniei și Industriilor, vor continua!

de Stiri Buzau Media

Lucrările de reabilitare a bulevardelor Unirii și Industriei, precum și a străzii Transilvaniei vor continua, chiar dacă finanțarea investițiilor este pusă în pericol, după ce un buzoian a formulat un denunț penal în care acuză o fraudă în derularea respectivului proiect cu bani europeni. Situația îi îngrijorează, totuși, pe mulți buzoieni, speriați că orașul ar putea rămâne blocat, timp de câțiva ani, într-un imens șantier. Primarul Constantin Toma spune însă că a primit asigurări de la reprezentanții firmei care execută lucrările, respectiv concernul austriac Strabag, că lucrările vor continua.

În același context, municipalitatea ia în serios și varianta de a tăia fonduri de la alte lucrări de investiții programate pentru acest an pentru a acoperi costurile finalizării proiectului Unirii-Industriei-Transilvaniei. Intenția primarului Buzăului este confirmată și de realitatea din teren. Muncitorii de la Strabag se află la lucru pe șantierul de pe Bulevardul Unirii, acolo unde se montează pavele pe trotuare și se repară porțiunile unde acestea, în toamnă, au fost montate greșit.

În ultimele zile, mai mulți politicieni de vârf ai PSD Buzău au postat mesaje de susținere a lui Constantin Toma. În apărarea edilului a sărit, joi, chiar și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a comunicat Primăriei Buzău faptul că Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional suspendă plățile pentru proiectul menționat până când organele de urmărire penală vor finaliza investigațiile impuse de denunțul respectiv sau „până la pronunțarea deciziei definitive a instanței privind caracterul penal sau nepenal al faptei incriminate”.

Știri despre: ,