Muzeul Județean și alte două instituții, debranșate de la sistemul centralizat. Consiliul Județean Buzău speră să monteze la timp o centrală termică

de Stiri Buzau Media

O notificare venită de la Primăria Buzău anunța conducerea Consiliului Județean că începând din această toamnă, clădirea în care funcţionează Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău a fost debranșată de la sistemul centralizat. Puși în această situație, reprezentanții Consiliului Județean au luat măsuri pentru a asigurara căldura în cele trei instituții din subordine. Mai exact, se va încerca de urgență punerea în funcţiune până la venirea frigului a unui sistem  individual de încălzire. În cazul în care nu s-ar reuși acest lucru atunci o mare parte a patrimoniului Muzeului Județean ar putea fi pusă în pericol.

,,Am luat măsurile necesare. Am găsit, și nu ușor, pentru că suntem la jumătatea anului și nu am avut această prevedere bugetară pentru investiția aceasta de centrală termică și nu doar pentru centrală, în afară de centrală necesită și alte lucruri conexe – gaze, aprobări și așa mai departe – soluția ca Muzeul Județean – și nu doar Muzeul Județean, ci toată clădirea acestuia unde funcționează practic 3 instituții- să beneficieze, din această toamnă, de căldură, mai ales că, așa cum știți foarte bine, la Muzeul Județean trebuie să asigurăm anumite temperaturi, pentru că sunt colecții și așa mai departe”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Investiția pentru montarea centralei care să încălzească această clădire în care  funcţionează Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău se ridică la 1,7 milioane de lei, iar suma a fost aprobată în ședința ordinară de joi, a Consiliului Județean Buzău.