Noi investiții la Spitalul Județean Buzău, pentru combaterea infecțiilor intraspitalicești!

de Stiri Buzau Media

Consiliul Județean Buzău vrea acceseze sume importante, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Județean.

Valoarea totală a finanțării pe care autoritățile de la Buzău ar putea să o primească se ridică la peste 38 de milioane de lei, dintre care aproape 2,8 milioane de lei ar urma să fie contribuția Consiliului Județean Buzău pentru cheltuielile neeligibile. Data limită pentru depunerea cererii de finanțare este 30 noiembrie, iar data de implementare este mai 2024.

Potrivit proiectului propus, 23 de saloane ale Spitalului Județean Buzău vor fi organizate cu un singur pat și grup sanitar, cu funcția de izolator pentru izolarea sau tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale în cadrul a mai multor secții. În proiect sunt propuse lucrări de arhitectură și instalații în vederea igienizării, modernizării și, respectiv, organizării izolatoarelor cu un pat și baie proprie și dotarea lor cu echipamente de înaltă performanță.

Și laboratorul de microbiologie din cadrul Spitalului Județean este prins în proiect pentru a fi dotat cu mai multe echipamente, care vor ajuta la depistarea bacteriilor periculoase.