Petre Emanoil Neagu consideră regretabilă decizia CGM Chișinău de a interzice postului Radio Chișinău de a folosi în denumire numele Capitalei Republicii Moldova

de Stiri Buzau Media
Petre Emanoil Neagu

Autoritățile județului Buzău se declară nemulțumite de decizia Consiliului General al Municipiului Chișinău, în frunte cu primarul pro-rus Ion Ceban, de a interzice postului Radio Chișinău de a folosi în denumire numele Capitalei Republicii Moldova. Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, instituție care are un protocol de colaborare cu autoritățile de peste Prut, consideră că decizia este regretabilă și solicită autorităților de la Chișinău să revină asupra hotărârii.

„Respectul pentru public, profesionalismul și informarea onestă sunt aspecte care au definit de-a lungul timpului Radio Chișinău. Astfel, este regretabilă decizia privind interzicerea toponimicului „Chișinău” în denumirea postului Radio Chișinău. Radio Chișinău reprezintă o sursă de informare corectă, are o tradiție ce merită respectată, iar schimbarea acestei denumiri este nejustificată. Având în vedere bunele relații de colaborare pe care le avem cu Municipiul Chișinău, vom transmite o solicitare către Consiliul General al Municipiului Chișinău, prin care ne vom exprima susținerea pentru păstrarea denumirii Radio Chișinău și revenirea asupra acestei decizii. Am încredere că totul se va rezolva!” , a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Zilele trecute, și Ministerul Afacerilor Externe din România a reacționat la decizia mai mult decât controversată luată de forul din Chișinău. Ministerul de Externe precizează că regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chișinău, în ce privește interzicerea utilizării toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău.

Știri despre: