Primarul comunei Pănătău, Nicolae Stoica îi invită pe buzoieni, și nu numai, la cea de-a XIX-a ediție a sărbătorii câmpenești „Floare de tei”. Se anunță un eveniment cultural de excepție, unde distracția și voia bună vor fi la ele acasă. Spectacolul va începe duminică, 28 iulie, de la ora 11:30, iar locul desfășurării este satul Zaharești. La evenimentul din acest an, pe scenă vor urca artiștii Daniel Trifu, Olguța Berbec și Remus Novac, Adriana Stuparu, Cristina Nicolae, Ionela Bănică, Traian Popescu, Greta Mirgociu și Sabin Lupu, acompaniați de orchestra Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Cea care va prezenta acest eveniment este Mădălina Manolache. Publicul prezent la spectacol va putea admira și prestația Formației de Cântece și Dansuri ,,Flori de Tei” a comunei Pănătău. Așadar se anunță o mare petrecere la Pănătău, unde administrația locală a organizat timp de 19 ani neîntrerupți acest eveniment cultural.
Comuna Pănătău se află în nord-vestul județului, la est de orașul Pătârlagele, pe malul stâng al râului Buzău, fiind străbătută de pâraiele Pănătăul și Sibiciul, afluente ale acestuia. Este deservită de o rețea de drumuri comunale, dintre care unul o leagă de orașul vecin Pătârlagele, traversând râul Buzău. În comuna Pănătău se află biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a mănăstirii Cârnu din satul Tega, datând din anul 1545 din timpul domniei voievodului Mircea Ciobanul al Țării Românești, clasificată ca monument de arhitectură.
În rest, alte nouă obiective din comuna Pănătău sunt incluse pe lista monumentelor istorice din județul Buzău ca monumente de interes local. Unul dintre ele este de tipul sit arheologic, reprezentat de o așezare aparținând culturii Monteoru din Epoca Bronzului (mileniile al III-lea–al II-lea î.e.n.), aflată la marginea satului Begu, sub culmea Pănătăului. Alte trei obiective sunt clasificate ca monumente de arhitectură: casa Cleopatra Melidoneanu (începutul secolului al XX-lea) din satul Pănătău, biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” de la Râpile (1838) și biserica „Cuvioasa Paraschiva” (1876) din satul Tega.
Alte cinci obiective sunt clasificate ca monumente funerare sau memoriale; este vorba de cruci de piatră din diferite epoci: cea din fața bisericii din Pănătău datând de la 1790, cea din fața bisericii din Plăișor (1793), cea de „la muchea Priporului” din același sat (1825), cea din fața cimitirului din Sibiciu de Jos (1741) și cea din grădina lui N. Toma din același sat (1842).