Primăriile buzoiene au primit bani de la Consiliul Județean

de Stiri Buzau Media

Primăriile din județul Buzău au primit, de la Consiliul Județean, 27 de milioane de lei, bani de la buget.

Este vorba despre sume provenite din TVA şi impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale,  pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare locală precum și pentru cheltuielile de funcționare.

Cei mai mulți bani, 3 milioane de lei, au fost alocați orașului Râmnicu Sărat. Orașul Pătârlagele a  primit 550 mii de lei, iar Nehoiu și Pogoanele câte 500 de mii de lei. Dintre comune, cei mai mulți bani, 400 de mii de lei, au ajuns la  Movila Banului. Restul unităților administrativ teritoriale au primit între 258 de mii de lei și 398. 000 de lei.

Primăria Buzău a cedat banii care îi reveneau din repartizare pentru a fi alocați orașului Râmnicu Sărat, care are nevoie de acești bani pentru a putea închide depozitul de deșeuri neconform din municipiu, din cauza căruia România riscă sancțiuni serioase din partea Uniunii Europene.

Specialiștii Consiliului Județean Buzău precizează că, la alocarea sumelor, s-a ținut cont de solicitările primarilor, banii fiind repartizați conform prevederilor legii bugetului de stat.