Primarul Chișinăului i-a promis lui Petre Emanoil Neagu că va rezolva “problema Radio Chișinău”

de Stiri Buzau Media

Într-o conferință de presă organizată, sâmbătă, la Buzău, de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu,  primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că a găsit soluţia juridică prin care filiala Radio România din Republica Moldova să poată continua în legalitate emisia sub denumirea de Radio Chişinău. Anunțul vine după ce postului Radio Chișinău i-a fost respins dreptul de folosință a acestei denumiri. Acest fapt a declanșat un nou scandal avându-l în centru pe Ion Ceban, în care a luat poziție și Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Ion Ceban a declarat, sâmbătă, la Buzău că responsabilitatea acestei decizii o poartă Consiliul General Chișinău. El a adăugat  că, în cazul în care deliberativul capitalei Moldovei va respinge din nou solicitarea în cauză, la următoarea ședință, care va avea loc joi, va convoca, lunea viitoare, Consiliul Primarului, care are puterea de a decide peste capul aleșilor locali acordarea dreptului de folosință a toponimicului Chișinău până la încheierea mandatului său, în toamna anului viitor.

Preşedintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a precizat că a decis să se implice în rezolvarea acestei probleme după ce a văzut că anumite persoane din cadrul Consiliului General al municipiului Chişinău încearcă să profite politic de pe urma acestei decizii.

Anterior, Petre Emanoil Neagu s-a declarat nemulțumit de decizia Consiliului General al Municipiului Chișinău de a interzice postului Radio Chișinău de a folosi în denumire numele Capitalei Republicii Moldova. Președintele Consiliului Județean Buzău, instituție care are un protocol de colaborare cu autoritățile de peste Prut, au precizat atunci că decizia este regretabilă și a solicitat autorităților de la Chișinău să revină asupra hotărârii.

Știri despre: