Rm. Sărat, cel mai mare buget, în 2022

de Stiri Buzau Media

Municipiul Rm. Sărat va avea în acest an cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată la dispoziție Primăria, peste 275 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 55 milioane de euro.

Cea mai mare parte din acest buget, aproximativ 75%, sunt alocați pentru dezvoltarea orașului. Din bugetul total al municipiului Rm. Sărat, doar 5,5% reprezintă sumele colectate la nivel local, restul fiind fonduri europene sau sume provenite de la bugetul central.

Cea mai mare sumă din buget, 25 milioane de euro, reprezentând 44,85 % din buget, va fi cheltuită, printre altele, pentru asfaltarea străzilor, modernizarea Spitalului Municipal, întreținerea și modernizarea parcurilor, dar și achiziționarea de autobuze electrice.

Învățământul are alocat peste 14,00% din buget, adică aproape 40 milioane de lei, din care cea mai mare parte a banilor, aproape 86% vor fi folosiți pentru dezvoltare. De asemenea, domeniul de “Sănătate” primește peste 34 de milioane de lei, din care cea mai mare parte, 87% va fi cheltuită pentru achiziționarea de echipamente și aparatură medicală modernă.

La rândul lor domeniile “Cultură – Religie” și “Sport”, au alocate 6,76 %, respectiv 0,96% din buget. Suma pentru sport  este aproaproape egală cu cea cheltuită anul trecut pentru cei aproximativ 500 de sportivi râmniceni, de toate vârstele și de la toate disciplinele sportive.

Pentru “Transporturi” au fost alocate 12,4 milioane de lei, pentru cele mai mari investiții făcute vreodată la Râmnicu Sărat în acest domeniu, iar pentru “Salubrizare și Mediu” au fost alocate 8,8 milioane de lei.