,,Săptămâna Europeană a Mobilităţii” va fi marcată și la Buzău prin inaugurarea unui circuit destinat posesorilor de biciclete, trotinete şi role

de Stiri Buzau Media

Devenită deja o tradiție în majoritatea ţărilor din Europa, în perioada 16-22 septembrie,  se desfășoară ,,Săptămâna Mobilităţii Europene”. În această perioadă, sunt organizate activităţi de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea schimbării structurii transportului urban şi promovării modalităţilor de transport nepoluante. La Buzău, municipalitatea va organiza pe 22 septembrie, un eveniment care va cuprinde inaugurarea proiectului ,,Inelul verde”, ce vizează un traseu lung de 5,4 kilometri în jurul şi în interiorul Parcului Crâng, destinat posesorilor de biciclete, trotinete, role sau alte vehicule de acest gen. Cu această ocazie sunt invitați să fie prezenți atât buzoienii care dețin astfel de vehicule, cât și cei care doresc să facă o promenadă în această zonă. Pe de altă parte, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma anunță că pentru cei prezenți administrația locală a pregătit o serie de surprize.

Evenimentul care este organizat duminică, 22 septembrie va începe de la ora 09:00. Prin urmare, toți buzoienii sunt invitați la promenadă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Totodată bicicliştii vor putea pedala pe primul inel verde al oraşului, care va porni de la Poarta Crângului, va continua pe Bulevardul Mareşal „Alexandru Averescu”, Calea Eroilor, apoi pe Aleea Căprioarei, Obelisc şi înapoi la Poarta Crângului.