Sorin Cârjan: Obiectivul nostru este să creăm un mediu curat și sănătos pentru râmniceni

de Stiri Buzau Media

Sorin Cîrjan, primarul municipiului Rm. Sărat:

Ziua de ieri a însemnat depășirea unui pericol important de către comunitatea noastră! Odată cu recepția finală a lucrărilor pentru închiderea Depozitului de Deșeuri Municipale a orașului, realizată miercuri, 24 noiembrie, Râmnicu Sărat a scăpat de perspectiva unor amenzi de sute de mii de euro pe an aplicate de Comisia Europeană pentru nerespectarea unor termene și angajamente asumate de România în materie de mediu.

Așadar, după patru ani de muncă, care au însemnat elaborarea de documentații, de proceduri și lucrări de execuție, a fost finalizată una din cele mai importante și costisitoare lucrări realizate în ultimii ani în municipiul nostru. Lucrările au costat cca. 10 milioane de lei (aproximativ două milioane de euro), din care anul viitor vom plăti o treime din valoare.

Fiind vorba de bani din bugetul local, sigur că ne punem întrebarea câte lucruri nu am fi putut realiza din aceste sume, în principal străzi sau investiții în școli și spital?! Dar obligațiile sunt mai importante decât acoperirea unor nevoi, oricât de greu ne-ar fi să acceptăm acest lucru!

Pentru realizarea acestui obiectiv doresc să le mulțumesc tuturor factorilor implicați: Consiliului Județean, domnului președinte Petre Emanoil Neagu, pentru cofinanțarea lucrărilor, Gărzii de Mediu Buzău, doamnei comisar șef, Carmen Ichim, Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, constructorului, Rom Oil Buzău și nu în ultimul rând, colegilor din primărie, care au asigurat suportul tehnic al proiectului de închidere!

Am depășit un obstacol major, al doilea după închiderea Depozitului de Deșeuri Periculoase FERMIT și urmează un nou pericol la orizont: decontaminarea terenului fostei Rafinării Venus Oil Reg!

Ne-am apucat deja de treabă!

https://www.facebook.com/watch?v=295565789127174

 

Știri despre: ,