Sumă uriașă accesată de Primăria Buzău

de Stiri Buzau Media

Primăria Buzău va avea la dispoziție o sumă record, din fonduri europene, pentru reabilitarea clădirilor cu bulină roșie din municipiu. Este vorba despre 111 milioane de euro cu TVA, bani necesari pentru consolidarea a 40 de clădiri cu risc seismic crescut.

Suma reprezintă 50 la sută din bugetul alocat județului pentru eficiență energetică la blocuri și peste 50 la sută din bugetul național alocat reabilitării clădirilor cu risc seismic.

La Buzău, lista oficială a clădirilor cu risc seismic include 44 de astfel de imobile, cu precădere în centrul orașului, de altfel și cea mai veche zonă a municipiului. Aici se încadrează majoritatea clădirilor de pe strada Cuza Vodă, care au fost construite între anii 1880 și 1926.

La fel se întâmplă și în cazul blocurilor de pe strada Obor, care au fost construite în anul 1962 sau în cazul celor de pe Aleea Trandafirilor, care sunt din anul 1960.

Pe listă mai figurează clădiri de pe strada Independenței, Piața Teatrului, Parîng, Colonel Buzoianu, Griviței, Transilvaniei, Bulevardul Nicolae Bălcescu sau cartierele Micro XIV și Micro V.