Începe Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU

de Stiri Buzau Media

Ediția a 17-a a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU dă startul spectacolelor sâmbătă, pe 11 iunie, după trei ani de pauză. Urmează o săptămână plină de evenimente teatrale găzduite de Teatrul „George Ciprian”, cărora li se alătură, pentru prima oară, o selecție specială de spectacole în aer liber, pentru cei mici și mari. Festivalul, ce are ca organizator Teatrul „George Ciprian” din Buzău este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău

 

Cele două spectacole în aer liber care vor fi jucate în cadrul Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU se adresează întregii familii, și vor fi reprezentate pe Bulevardul Bălcescu, respectiv în Parcul Crâng (zona Obelisc). Producții ale Teatrului Oriunde, „Croitorașul cel mai cel” și „Farse Medievale în stil nemedieval” sunt o invitație la conectarea cu teatrul stradal într-o formă inedită.

Reprezentațiile vor avea loc în weekend-ul 11-12 iunie, și sâmbătă, 18 iunie. Intrarea este liberă.

 

*

 

Proiectul teatral urban Teatrul Oriunde este o inițiativă care își propune să reînvie spectacolul ambulant, o tradiție de desfășurare artistică din cele mai vechi timpuri. Într-o formulă modernă și ancorate umorului vremurilor noastre, producțiile Teatrului Oriunde se remarcă prin accesibilitate imediată, dinamism și apropiere de spectator, întrucât se desfășoară în aer liber, cu intrare gratuită. Semnătura trupei constă într-o scenă mobilă, construită într-o dubă recondiționată, ceea ce facilitează deplasarea spectacolului și facilitează caracterul spontan, specific teatrului ambulant.

 

 

Țineți-vă de bunde! E timpul să fie Teatru Oriunde!

 

Într-un spectacol energic și antrenant, dedicat celor mici și pornind de la basmul „Croitorașul cel viteaz” de Frații Grimm, „Croitorașul cel mai cel” are ca temă dorința de afirmare și de dobândire a faimei, atrăgând atenția asupra graniței fragile dintre recunoașterea prin valoare și goana obsedantă după validare.

Spectacolul, care se derulează în aer liber în fața celor mici, are întorsături de situație imprevizibile și, timp de aproape o oră, invită spectatorii într-un univers inedit al poveștii. Cu un ton inventiv și prietenos, „Croitorașul cel mai cel” garantează o experiență care nu duce lipsă nici de comic, nici de morală – o bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru părinții și bunicii care îi acompaniază.

 

„Croitorașul cel mai cel”

 

SÂMBĂTĂ, 11 IUNIE / DUMINICĂ, 12 IUNIE / SÂMBĂTĂ, 18 IUNIE, ora 11.00

Bulevardul Bălcescu

Adaptare după Croitorașul cel viteaz de Frații Grimm

Regizor: Ștefan Craiu

Scenariu/Adaptare: Ștefan Craiu

Costume: Ștefan Craiu

Muzică: Vlad Trifaș

Distribuție:

Croitorașul: Ștefan Hotnog/ Robert Ciupitu

Alte personaje: Liana Ionașcu, Ionuț Terteci

Durata spectacolului: 50’ (fără pauză)

 

 

E proaspăt! E nou! O să fie mare show!

 

Dedicat segmentului de vârstă de peste 9 ani, „Farse Medievale în stil nemedieval” îmbină momente comice într-o serie de spectacole cu o durată de 20 de minute, cristalizate în jurul unei trupe de actori, în căutarea gloriei artistice și a subzistenței. Într-o alternanță spontană de roluri – de la stăpân, la servitor; de la prieten, la rival; de la protagonist, la antagonist, și chiar din bărbați, în femei – actorii demonstrează versatilitate și adaptabilitate, pe o scenă neconvențională, într-o structură originală.

Cu spontaneitatea specifică teatrului ambulant în aer liber, scenele de teatru medieval sunt adaptate și aduse în contemporaneitate, fiind tratate cu umor debordant și aducând elemente recognoscibile din societatea modernă. Râsul, delectarea, curiozitatea și iertarea sunt toate contribuțiile publicului, care, de la mic la mare, se poate opri pentru a face parte din fenomenul neașteptat și proaspăt constituit din teatrul viu.

 

„Farse Medievale în stil nemedieval”

 

SÂMBĂTĂ, 11 IUNIE / DUMINICĂ, 12 IUNIE / SÂMBĂTĂ, 18 IUNIE, ora 16.00

Parcul Crâng (zona Obelisc)

Adaptare după Hans Sachs, Lope de Rueda

Regizor: Vlad Trifaș

Scenariu/Adaptare: Cosmin Teodor Pană

Costume: Vlad Trifaș

Muzică: Vlad Trifaș

Distribuție:

Nevasta/Martha: Mihaela Mardare

Schlekmetz/Bărbatul/Alameda: Ștefan Pavel

Totsch/Stăpânul: Liviu Chițu

Grampas/Soacra: Cosmin Teodor Pană

Durata spectacolului: 2h (cu pauze)

Știri despre: