Întâlnire-eveniment cu regizorul Radu Băieșu, fiul dramaturgului, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru COMIC 7 B

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: ziare.ro
Sursa foto: ziare.ro

Buzăul va fi în perioada 26 septembrie-2 octombrie gazda unei noi ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B. Organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean Buzău, festivalul a ajuns la cea de-a patra ediție. În cadrul acestui eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău, publicul va putea vedea spectacole excelente de comedie, un eveniment special Focus Ion Băieșu, show-uri de improvizație sau spectacole pentru copii. Organizatorii mai pregătesc și alte evenimente ce vor avea loc, în cadrul ediției din acest an.

Dramaturgul buzoian Ion Băieșu va reveni ”acasă” prin intermediul unei expoziții în premieră absolută. Vor fi expuse obiecte ce i-au aparținut, printre care mașina de scris pe care a folosit-o, ediții princeps ale unora dintre cărțile sale, fotografii din arhiva familiei și altele. Evenimentul va culmina luni, 30 septembrie, de la ora 17.00, cu o întâlnire-eveniment cu regizorul Radu Băieșu, fiul dramaturgului, și va continua cu vizionarea episodului ”Tanța și Costel – În gară la Medgidia” (1966), cu Octavian Cotescu și Coca Andronescu, din serialul de televiziune realizat după scrierile dramaturgului. Intrarea la acest eveniment va fi liberă.

Sursa foto: Asociația Bulevardul Culturii

De asemenea, în cadrul Galei de premiere a COMIC 7 B, din 1 octombrie, ora 19.00, spectatorii vor avea ocazia să vadă ”Experimentul”, după textul dramaturgului buzoian, spectacol de teatru ce va încheia Focusul Ion Băieșu. „Ca la fiecare ediție, este o bucurie să reușim să aducem spectatorilor buzoieni evenimente și premiere de excepție, realizate de teatrele independente. Le mulțumim spectatorilor și ne dorim ca și la această ediție să umple sălile și mulțumim instituțiilor care susțin festivalul – Primăria Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean,” spune actorul Cristi Martin, inițiatorul și directorul festivalului. COMIC 7 B debutează în forță și cu mult umor și la ediția a patra, cu spectacolul ”Cum se face 2 – Funeraliile doamnei Pompoiu”, în distribuția căruia spectatorii îi vor vedea pe atât de cunoscuții Cătălina Grama (Jojo), Octavian Strunilă, Paul Ipate și Alexandru Conovaru (26 septembrie, ora 19.00).

”Îi invit pe toți buzoienii iubitori de frumos să petreacă momente deosebite, vizionând unul sau mai multe spectacole excepționale de teatru independent, în cadrul acestui festival unicat, care a ajuns, iată, la cea de-a patra ediție! Hai, Buzău!,” a transmis Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma. ,,Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B ne-a arătat că ne putem bucura și ”acasă” de teatru, improvizație, evenimente stradale și spectacole pentru copii. Acest festival de comedie, ajuns deja la cea de-a patra ediție, este bine-venit pentru că trebuie să mai și zâmbim, să ne amintim că viața este mult mai frumoasă atunci când zâmbești. Sunt sigur că vom simți acest lucru la fiecare spectacol din cadrul festivalului. Dragi buzoieni, vă invit să vă luați prietenii, rudele, colegii și să veniți la teatru în săptămâna 26 septembrie – 2 octombrie! Este o ocazie bună să ne deconectăm și să uităm de grijile cotidiene,” a spus Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Sursa foto: Asociația Bulevardul Culturii

La COMIC 7 B vor veni mulți actori cunoscuți, pe scenă sau în juriu, printre care: Victoria Cociaș, Maria Obretin, Andrei Duban, Iulian Ilinca, Nicodim Ungureanu, Victoria Dicu sau George Constantinescu. De asemenea, în cadrul secțiunii Teatru, spectatorii vor avea ocazia să participe la încă o premieră: spectacolul ”Lemon”, venit din patria teatrului, Grecia. Spectacolul va avea subtitrare în limba română. Miercuri, 2 octombrie, de la ora 12.00, la sala teatrului George Ciprian, copiii sunt așteptați să se delecteze cu spectacolul ”Ursul păcălit de vulpe”, după povestea lui Ion Creangă. Spectacolele de teatru se joacă la sala Teatrului George Ciprian, iar întreg programul festivalului poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/comic7b/.

La spectacolele de teatru, biletele costă 35 lei (27 sept – 1 oct.), 50 de lei la ”Cum se face 2” în perioada de pre-sale – adică până în 20 septembrie, după care, 60 lei – , iar abonamentele costă 120 de lei (abonamentele nu sunt valabile la spectacolul din 26 septembrie) și pot fi cumpărate de la sediul și agenția Teatrului George Ciprian, de la numărul de telefon 0723 429 264 și de pe www.mystage.ro. Trupa IDIOT va face din nou un show original de improvizație, așteptat de public în fiecare an, la Casa Berarilor, în 27 septembrie, de la ora 21.00. Biletele la improvizație costă 15 lei și se pot achiziționa înainte de spectacol. Festivalul COMIC 7 B promovează an de an producțiile independente de calitate, umorul de excepție, creația artistică interdisciplinară și multiculturalitatea – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg.