Întâlniri de excepție la ediția din acest an a Festivalului ,,Buzău iubește teatru”

de Stiri Buzau Media

Anul acesta, Teatrul „George Ciprian” a adusla Buzău cele mai frumoase povești de iubire și cei mai îndrăgiți artiști! Ne apropiem cu pași repezi de finalul ediției din 2019 a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, însă cu fiecare seară suntem mai bogați artistic și mai entuziasmați. Marți, 4 iunie, spectatorii au avut bucuria întâlnirii cu actrița Emilia Popescu, protagonista spectacolului Un tramvai numit dorință de Tennessee Williams, în regia lui Claudiu Goga, de la Teatrul Metropolis, București. Jucat cu sala plină, spectacolul a avut un ecou incredibil în rândul publicului, care a aplaudat minute în șir la sfârșitul reprezentației. În continuare, s-a desfășurat lansarea volumului Cătălina Buzoianu: magie, abur, vis”, antologie de Florica Ichim şi Irina Zlotea, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu”, moment la care a participat și Emilia Popescu.  Aventura teatrală a continuat miercuri, 5 iunie, cu spectacolul Am iubit, am purtat, am pierdut după Nora & Delia Ephron, purtând semnătura regizorală a lui Emil Hoștină, venit de la ArCuB, București.

Cu o scenografie minimalistă, cele cinci actrițe ne-au prezentat fragmente din viețile unor femei cu care ne putem identifica oricare dintre noi. Monologurile spuse cu multă emoție către public ne-au purtat prin cele mai îndepărtate amintiri. Ziua de joi, 6 iunie, continuă să ne surprindă cu o montare venită de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași, în regia lui Radu Iacoban – Marjorie Prime. De această dată, spectatorii au intrat în viața intimă a unei familii încercată de tot felul de provocări și probleme. Au fost martorii unei situații sensibile, căreia protagoniștii încearcă să îi facă față. Ultimele zile de eveniment pregătesc publicului două momente de excepție. Primul va fi spectacolul Amantul de Harold Pinter, regizat de Vlad Stănescu, de la Teatrul Evreiesc de Stat, București, susținut de actorii Maia Morgenstern și Mircea Rusu. Îi vom descoperi prin partituri surprinzătoare, într-un joc comic-erotic despre relația de cuplu. Cel de-al doilea va fi oferit de Unteatru, București, prin reprezentația spectacoluluiPescărușul de A.P. Cehov, regia semnată Andrei Șerban, unul dintre cele mai bune spectacole ale acestei stagiuni la nivel național. Vom redescoperi lumea cehoviană într-o abordare inedită, pe înțelesul tuturor. Această reprezentație nu face parte din competiție.

  Juriul de specialiști, alcătuit din Marius Stănescu (actor), Alina Epîngeac (critic de teatru) și Vladimir Anton (regizor) vor desemna câștigătorii premiilor, pe care îi vom anunța la festivitatea de închidere a Festivalului.  În Foaierul Teatrului „George Ciprian” poate fi vizitată în continuare, până pe 8 iunie, expoziția MUSICAL EXTRAVAGANZA – Răzvan Mazilu și costumul spectacolului de musical, unde puteți observa îndeaproape costumele din musicaluri care se joacă pe scenele bucureștene (Sunetul muzicii de la Opera Comică pentru Copii, Mon Cabaret Noir de la Creart și We Will Rock You, producție WonderTheatre). Programul complet al festivalului poate fi văzut și aici: program desfasurat_BIT 2019 Artistul-păpușar Valeriu Josan a adus zâmbetele pe buze și i-a învățat pe cei prezenți tainele marionetei în fiecare zi, de la ora 16.00. Sâmbătă, 8 iunie, evenimentul outdoor va avea dublă reprezentație, de la ora 10.00 și de la ora 16.00.  Programul detaliat al Festivalului se găsește pe www.teatrulgeorgeciprian.ro și pe paginile facebook.com/festivalulbuzauiubesteteatrul și facebook.com/teatrulgeorgeciprian.