Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” – Sâmbătă, 25 iunie 2022, vom organiza, la sediul muzeului nostru din strada Războieni, nr. 8, mun. Buzău, un atelier de „eco-printing” și de vopsit cu plante tinctoriale

de Stiri Buzau Media
În cadrul workshop-ului, realizat cu prilejul „Zilei Universale a Iei”, participanții vor afla informații despre tehnica „eco-printing” (imprimarea plantelor pe materiale textile), și despre meșteșugul vopsitului cu plante tinctoriale, practicat în lumea rurală de odinioară. Totodată, fiecare participant va putea decora o piesă textilă, folosind tehnica „eco-printing”, și va asista la un moment demonstrativ de vopsit cu plante tinctoriale.
Coordonatoarea atelierului este doamna conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu, de la Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte București, asistată de artiștii vizuali Dana Dincă și Ramona Șercăianu.
Activitatea este integrată în programul școlii de vară „O călătorie prin lumea vacanței”, organizată de Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău, în perioada 13 iunie – 25 iunie 2022.