*DocRoads oferă 3 burse buzoienilor pasionați de documentar
Pentru prima dată la Buzău va avea loc un atelier creativ de film documentar, DocRoads, ca parte a unei rețele internaționale de work-shop-uri de film documentar, cu organizare în Europa (Grecia și Germania) și Asia (China), acum și în România.
DocRoads este un atelier creativ de film documentar, dedicat pasionaților și tinerilor care doresc să pătrundă în industria filmului.
„Considerăm că o poveste care atrage este cheia de a ajunge cel mai aproape de sufletul publicului și ne concentrăm pe storytelling, elemente tehnice și colaborări care pot da naștere unor proiecte internaționale de valoare„, spun organizatorii.
DocRoads Romania, primul atelier de film documentar ce va avea loc în Buzău, între 9 și 16 noiembrie 2019, oferă 3 burse complete pentru 3 buzoieni pasionați de film, în general, și de filmul documentar, în special.
Bursele vor fi acordate pe baza unei selecții, realizată de echipa de tutori internaționali a DocRoads Romania.
Pentru a participa, doritorii trebuie să fie familiarizați cu procesul de producție al unui film, să fie vorbitori de limba engleză la un nivel bun (atelierul se va desfășura în limba engleză) și să trimită o scrisoare de intenție și un portofoliu creativ (dacă acesta există) la adresa de e-mail Mihaela (@) buzzcee.ro, până la data de 4 noiembrie 2019.
Selecția va fi anunțată până la data de 6 noiembrie 2019, iar persoanele selectate vor putea participa la toate activitățile din cadrul atelierului, pe întreaga perioadă a acestuia.
Atelierul are ca scop crearea a două filme documentare scurte cu tema „Buzău și împrejurimi” și, de asemenea, realizarea în echipă a unui teaser-trailer pentru documentarul „Ocolul Pământului în Opinci”, bazat pe viața și aventurile buzoianului Dumitru Dan, primul globe-trotter român.
„Așteptăm aplicații de la tineri pasionați de documentar, care caută sprijinul și îndrumarea unor profesioniști în domeniu, pregătiți să creeze povești emoționante și să lucreze în echipă pentru a le aduce pe ecran, persoane care caută o echipă de mentori pasionați și cu zeci de ani de experiență în realizarea și predarea artei filmului documentar.
În urma atelierului, participanții vor obține cunoștințele pentru a putea realiza, în echipă, un film documentar, de la idee la post producție, capacitatea de a selecta o poveste relevanță, la nivel internațional, cunoștințe despre estetica, teoria și etica filmului documentar, dar și abilitatea de a lucra la un proiect ca regizor, director de imagine, editor sau sunetist„, mai precizează organizatorii.
DocRoads România este organizat de Asociația CulturALL (organizatorul Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF), în parteneriat cu DOCroads International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău și al Fundației Comunitare Buzău.