O zi de duminică ce nu trebuie ratată, la sărbătoarea folclorică ,,Serbările comunei Ghergheasa”. Acest eveniment, organizat de Primăria și Consiliul Local Ghergheasă, debutează de la ora 14.00, iar pe scenă vor urca artiști locali cunoscuți precum Daniel Ghiță, Maria Burlacu, Diana Ștefănescu, Mihaela Dumitru, Alexia Tarcoci și Auraș Stoica. Șase grupuri vocale vor încânta audiența cu spectacolul pus în scenă de copii și tineri. Vor fi prezenți Grupul Vocal ,,Stejărelul”, din comuna Ghergheasa, Grupul Vocal ,,Mugurașii Râmniceni”, Grupul Vocal ,,Bujorelul”, Grupul Vocal ,,Valea Râmnicului”, Grupul Vocal ,,Mândruțele” și Grupul Vocal ,,Plaiurile Râmnicene”. Cap de afiș la ,,Serbările comunei Ghergheasa” sunt Steliana Sima, Gelu Voicu, Liviu Puștiu, Mario Buzoianu și ,,Nemuritorii” care îi vor încânta pe spectatorii prezenți la acest eveniment. Spectacolul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.
Comuna Ghergheasa se află în nord-vestul județului, la sud de cursul râului Râmnicu Sărat, într-un interfluviu din zona de câmpie între bazinul acestei ape și cel al Buzăului. Prin comună curge pârâul Viroaga, care alimentează Lacul Amara și formează lacul Ghergheasa în satul de reședință. Comuna este străbătută de șoseaua județeană DJ203A, care leagă comuna Valea Râmnicului și municipiul Râmnicu Sărat de comunele din zona lacului Jirlău din județul Brăila. Prin comună trece calea ferată Făurei-Tecuci, pe care este deservită de halta Ghergheasa.
Singurul obiectiv din comuna Ghergheasa inclus în lista monumentelor istorice din județul Buzău este situl arheologic de interes local de la Sălcioara. Acesta cuprinde, potrivit wikipedia, în zona „Trei Movile” o așezare neolitică târzie și una eneolitică, ambele din mileniul al V-lea î.e.n.; o așezare din perioada Halstatt (secolele al XII-lea–al V-lea î.e.n.), vestigii din epoca migrațiilor (cultura Cerneahov, secolele al III-lea–al IV-lea e.n.) și o așezare medievală din secolele al XVI-lea–al XVIII-lea. La punctul „Movila Nebunului”, același sit cuprinde o așezare eneolitică din mileniile al VI-lea–al V-lea și o așezare medievală timpurie aparținând culturii Dridu, din secolul al XI-lea.