Potrivit specialiştilor, frunzele de morcov conţin de şase ori mai multă vitamina C decât rădăcina. De asemenea, conţin clorofilă, vitamine precum vitamina K şi vitamina A, dar şi minerale precum calciu şi potasiu.
În clorofilă există fitonutrienți foarte puternici. Aceştia au rolul de a preveni dezvoltarea tumorilor. De asemenea, conţine magneziu, care asigura sănătatea muşchilor, a oaselor şi a inimii. Clorofilă are rolul de a purifica sângele. De asemenea, curață colonul. Potasiul scade tensiunea arterială şi asigură sănătatea inimii.
Din funzele de morcov poţi face un suc ce poate fi folosit pe post de apă de gură. Asta datorită proprietăţilor antiseptice pe care le au aceste frunze.
Gustul frunzelor de morcov este amărui. Acestea pot fi incluse în diferite reţete, în cantităţi mici. Pot fi puse în supe, ciorbe, omletă etc.
Din frunzele de morcov se poate prepara şi ceai. Acesta are rolul de a detoxifia organismul, de a asigura sănătatea rinichilor şi de a trata problemele urinare.
Pentru a pregăti ceaiul ai nevoie de o mână de frunze de morcov. Trebuie să le speli bine, după care să le rupi în bucăţi mai mici. Pune-le într-un recipient în care ai pus apă fierbinte, după care acoperă acel recipient şi aşteaptă până când apa se răceşte.
Atenţie! Nu trebuie să consumi frunze de morcov dacă ai alergie la pătrunjel şi/sau ţelină.
Aşadar, nu trebuie să mai arunci frunzele de morcov. Le poţi folosi pentru a preveni sau pentru a trata mai multe afecţiuni.