Cel mai sănătos pește. Previne atacul de cord mai eficient decât medicamentele
Specialiştii sunt de părere că dieta cu scrumbie este de 1.500 de ori mai eficientă în prevenirea infarctului, dacă există riscul de recidivă, decât un tratament medicamentos.
Pentru conţinutul sau caloric şi de minerale, se recomandă şi în dietă diabeticilor pentru că subţiază sângele, favorizând circulaţia. 100 de grame de scrumbie conţin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol 3000 de mg de acizi omega 3 şi 250 de mg de acizi omega 6, esenţiali pentru sănătatea inimii.
Scrumbia mai conţine vitaminele A, C, D, E, K, dar şi B6 şi B12. Este bogată în magneziu şi seleniu, cu importante beneficii în tratarea anumitor tipuri de cancer chiar. Pe lângă acestea, scrumbia de la prânz semnifică şi aportul de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc şi sodiu necesare unui organism sănătos.
Studiile specialiştilor americani au arătat că o dietă cu scrumbie reglează nivelul hormonal şi favorizează elasticitatea capilarelor. Prin conţinutul de vitamina K, elimina riscul formării cheagurilor de sânge, a depozitelor de colesterol şi scade tensiunea arterială. Pentru un organism slăbit, scrumbia îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reglează metabolismul.
Consumată cu regularitate, te scapă de migrenele supărătoare şi îmbunătăţeşte memoria şi activitatea cerebrală.
8 motive pentru a consuma scrumbie mai des
1. Previne infarctul
Unii specialişti susţin că acest peste, consumat regulat,
este mult mai eficient în prevenirea recidivei infarctuluim decât un tratament medicamentos, informează iloveindia.com.
2. Subţiază sângele favorizând circulaţia
Pentru conţinutul sau caloric şi de minerale, se recomandă şi în dietă diabeticilor pentru că subţiază sângele, favorizând circulaţia.
3. O sursă excelenţă de acizi graşi Omega 3
100 de grame de scrumbie conţin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol, 3000 de mg de acizi omega 3 şi 250 de mg de acizi omega 6, esenţiali pentru sănătatea inimii.
4. Previne cancerul
Scrumbia mai conţine vitaminele A, C, D, E, K, dar şi B6 şi B12. Este bogată în magneziu şi seleniu, cu importante beneficii în tratarea anumitor tipuri de cancer chiar. Pe lângă acestea, aduce şi un aport de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc şi sodiu necesare unui organism sănătos.
5. Reglează hormonii
Studiile specialiştilor americani au arătat că o dietă cu scrumbie reglează nivelul hormonal şi favorizează elasticitatea capilarelor.
6. Reduce colesterolul şi tensiunea
Prin conţinutul de vitamina K, elimina riscul formării cheagurilor de sânge, a depozitelor de colesterol şi scade tensiunea arterială.
7. Întăreşte imunitatea
Pentru un organism slăbit, scrumbia îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reglează metabolismul.
8. Îmbunătăţeşte memoria
Consumată cu regularitate, te scapă de migrenele supărătoare şi îmbunătăţeşte memoria şi activitatea cerebrală.
Alegerea, prepararea şi depozitatea scrumbiei sunt foarte importante pentru păstrarea funcţiilor nutritive. Astfel, alege numai peştele proaspăt, care are carnea întinsă, umedă şi depozitează-l la congelator numai în şerveţele de hârtie şi nu de plastic.
Se consumă după ce l-ai lăsat 24 de ore la frigider să se dezgheţe, abia după aceea îl poţi găti pentru a fi sigur că şi-a păstrat întreg conţinutul de vitamine, minerale şi calorii.
Specialiştii avertizează asupra consumului de scrumbie de către femeile însărcinate.
andreilaslau.ro