Geoparcul Ținutul Buzăului – la un pas de depunerea documentelor către UNESCO
18 comune din județul Buzău ar putea constitui cel de-al doilea geoparc al României acreditat internațional în patrimoniul UNESCO.
Geoparcul Ținutul Buzăului are 1035,9 kmp și înseamnă conservarea, promovarea și valorificarea cadrului natural al celor 18 comune, patrimoniul cultural și istoric al acestora, dar mai ales dezvoltarea sustenabilă a fiecărei zone în parte. Geoparcul Ținutul Buzăului este coordonat de președintele Petre Emanoil Neagu și de către specialiștii în turism de la Consiliul Județean Buzău și voluntarii Asociației Ținutul Buzăului în colaborare cu profesorii Universității București.
În aceste zile, voluntari internaționali ai Asociației TB scriu documentația necesară pentru a fi depusă la UNESCO astfel încât în primăvara anului 2021 să aibă loc efectiv vizita în teren, la Buzău, a specialiștilor acestei uniuni internaționale.
Ȋn tot acest demers început din 2007, PSD a fost artizanul ideii de promovare sustenabilă a unei arii atât de mari din județul Buzău la nivel UNESCO. Deopotrivă parlamentarii social-democrați, cât și reprezentanții acestei formațiuni politice în județul Buzău au făcut demersurile necesare ca Geoparcul Ținutul Buzăului să fie acreditat internațional în 2022.
Geoparcul Ținutul Buzăului este o construcție românească, dar cu coordonate internaționale!
PSD Buzău