Dragoș Pîslaru, fondator RO100 și RO+: ,,Mișcarea România Împreună este un partid atipic, care pleacă în sondaje undeva între 9 și 13%”

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:Buzau Media
Sursa foto:Buzau Media

Zeci de persoane au participat la Buzău, duminică după-amiază, la dezbaterea cu tema „Economia Buzăului: de la stagnare la soluții concrete”, organizată de către Platforma România 100 Buzău. Invitat special a fost Dragoş Pîslaru, fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale din Guvernul Cioloş și fondator RO100 și RO+. Dezbaterea face parte dintr-un proiect amplu de consultare națională pentru viitorul țării: “Întrebăm România Împreună”. La debutul acestei întruniri, Dragoș Pîslaru a explicat motivul venirii sale la Buzău. El menționat că este pe jumătate buzoian, prin tatăl său, care a urmat Colegiul Național ,,B.P.Hasdeu” și din acest motiv se simte atașat de această zonă mai mult decât altele, în care nu are rădăcini. Totodată, Dragoș Pîslaru și-a amintit cu nostalgie de anii copilăriei pe care i-a petrecut în satul Izvorul Dulce, comuna Merei, acolo unde a avut ocazia să cunoască zona Buzăului. Este poate și motivul pentru care fostul ministru al Muncii a ales ca temă de dezbatere „Economia Buzăului: de la stagnare la soluții concrete”.

Dragoș Pîslaru a explicat mai apoi celor prezenți cum vede Platforma România 100 viitorul țării: ,,Problema fundamentală pe care noi am identificat-o în Platforma România 100 și mai apoi când am luat decizia să înființăm un partid nou, un partid politic, Mișcarea România Împreună RO+, este aceea că găsim în acest ceas aniversar la 100 de ani, o Românie în care multe sunt importante, dar poate cea mai importantă este problema socială, din perspectiva lipsei spiritului comunitar, lipsei unui țesut social care să ne lege unii de ceilalți. Constatarea pe care noi am făcut-o și în 2016 și mai ales după – încercând să pregătim o alternativă viabilă, un proiect efectiv de țară pe care să putem să-l folosim – este aceea că după 1989 fiecare dintre noi a preferat să intre într-un mod de supraviețuire individuală mai degrabă, decât să încercăm colectiv să ridicăm comunitate.”

Totodată, fostul ministru a explicat că formațiunea Mișcarea România Împreună este de fapt un partid atipic, mai ales dacă se ține cont de cum este perceput în sondaje. Pe de altă parte Dragoș Pîslaru a dezvăluit și care este obiectivul acestui partid. ,,Mișcarea România Împreună este un partid atipic, care pleacă în sondaje undeva între 9 și 13%, datorită faptului că oamenii au apreciat în 2016 prestația lui Dacian Cioloș și ca urmare este atipic pentru că nu prea ai partide care să aibă 10% de la început. Acest tip de început ne face ca să avem și un obiectiv foarte clar. Noi – eu, Vlad, Dacian și așa mai departe – nu intrăm în politică ca să ajungem parlamentari. Obiectivul nostrum este să câștigăm alegerile din 2020 și este singurul obiectiv pe care ni-l propunem. Deci nu se pune problema că noi să fim o parte dintr-o opoziție parlamentară. Credem că acest lucru este fezabil. Credem că putem avea potențialitate ca împreună cu USR și PNL să fim cu o majoritate confortabilă pentru a schimba legi organice și credem că Mișcarea România Împreună s-ar putea, dacă lucrurile se vor așterne bine, să fie principalul partid de opoziție”, a explicat audienței, Dragoș Pîslaru. Alături de Dragoş Pîslaru, a vorbit și inginerul Eugenia Botez, cea care conduce comunitatea locală „Ro100 Buzău“.  În cadrul dezbaterii, toţi cei prezenţi au subliniat faptul că este nevoie de o implicare mult mai mare a membrilor fiecărei comunităţi locale pentru ca România să se schimbe cu adevărat şi că este necesară şi o implicare a elitelor din toate domeniile.