Marcel Ciolacu: Am fost, în a treia zi de Paște, în Ucraina pentru a-mi exprima solidaritatea cu un popor, din care fac parte și numeroși etnici români

de Stiri Buzau Media

Am fost, în a treia zi de Paște, în #Ucraina pentru a-mi exprima solidaritatea cu un popor, din care fac parte și numeroși etnici români, un popor greu încercat, care nu a cunoscut liniștea nici măcar cu ocazia celei mai importante sărbători a creștinității. Am avut convorbiri cu președintele Volodimir #Zelenski, cu premierul Denys #Shmyhal și cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan #Stefanciuk. Mai mult, am fost să văd, la Irpin și Borodianka. distrugerile comise de armata rusă.
În cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni, am transmis două mesaje majore:
1. România vrea să fie principalul hub de stabilitate și securitate în regiune și, astfel, să ne implicăm activ în procesul de reconstrucție a Ucrainei, după război, atât la nivel guvernamental, cât și cu firme românești. Mai mult, Porturile Constanța și Galați trebuie să fie principalele puncte strategice de legătură între cele două țări, între Ucraina și Europa, dar și cu restul lumii.
2. Am susținut că, în procesul de aderare a Ucrainei la UE, comunitatea de români din această țară trebuie să ajungă să beneficieze de toate drepturile de care se bucură minoritățile din statele membre ale Uniunii și din România – acesta fiind un proces firesc pe care l-a parcurs orice stat în procesul de aderare.

Marcel Ciolacu

Știri despre: ,