MINISTRUL TRANSPORTURILOR, FELIX STROE: ,,ESTIMEZ CĂ ÎNCEPÂND CU TRIMESTRUL II DIN 2018 VOM ÎNCEPE SĂ MONTĂM SISTEME DE SIGURANŢĂ LA METROU”

de Stiri Buzau Media

Tragedia de marţi seara, când o tânără de 25 de ani însărcinată a murit, după ce a fost împinsă de o femeie pe linia de metrou în staţia Dristor 1, îl determină pe ministrul Transporturilor, buzoianul Felix Stroe să ia unele măsuri.

La audierile din comisiile reunite de buget-finanţe, cu ocazia dezbaterii proiectului de buget al Ministerului Transporturilor aferent anului 2018, șeful instituției a declarat că, din trimestrul al doilea din 2018, ar putea începe montarea sistemelor de siguranţă pentru călătorii care circulă cu metroul.

[bs-quote quote=”În cursul acestei săptămâni (…) vom prezenta suma de care avem nevoie, vom identifica categoric ca şi finanţare în fonduri europene nerambursabile şi vom merge la bănci pentru a lua cofinanţarea. Deci, este o preocupare foarte urgentă a noastră de a identifica sumele necesare pentru a monta aceste sisteme. Estimez că începând cu trimestrul II al anului 2018 vom începe să montăm şi asemenea sisteme.” style=”default” align=”center” author_name=”Felix Stroe” author_job=”Ministrul Transporturilor”][/bs-quote]

În urma tragediei de marți seara, mii de oameni au semnat o petiţie online prin care vor montarea de scuturi anti-suicid la metroul din Capitală.

Știri despre: