Platforma România 100 este prezentă și în Buzău

de Stiri Buzau Media

Platforma România 100 este prezentă începând de vineri, 26 ianuarie, și la nivel local prin cele 6 comunități înființate de membrii organizației din țară și diaspora și validate de la nivel central. Vorbim despre Platforma România 100 din București Titan, Buzău, Alba Iulia, Londra, Paris și Bruxelles. Comunitatea Ro100 Buzău a fost validată temporar în ianuarie 2018 și numără deja peste 50 de membri. Organizația buzoiană a fost înfiinţată sub conducerea Eugeniei Botez, inginer de profesie și fostă absolventă a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din municipiu. Din octombrie 1998 și până în martie 2002, ea a ocupat funcţia de manager la Agenția ING Group.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook faptul că încă de la înființare a anunțat că Platforma România 100 se va sprijini pe doi piloni esențiali: Comunitățile tematice și Comunitățile locale.

[bs-quote quote=”Cei care au întrebat cum pot să se implice primesc acum o nouă parte a răspunsului nostru. Nu există scurtături pentru a schimba în bine, cu adevărat, România. E nevoie de mai mulți, de timp și de implicare pentru ca în final, să ne fie mai bine tuturor. Dincolo de cele 15 comunități tematice care lucrează la idei și propuneri în domeniile în care vrem nu doar să spunem că lucrurile pot merge mai bine, ci să și venim cu soluții pentru o viziune de dezvoltare a României, am lansat și ideea de implicare de jos în sus prin intermediul comunităților locale. Oameni cu inițiativă au început să se organizeze.” style=”default” align=”center” author_name=”Dacian Cioloș ” author_job=” fost premier al României” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

În acest moment, în cele 15 Comunități tematice sunt implicați sute de specialiști care lucrează la proiecte și documente specifice fiecărui domeniu major de dezvoltare al României. Pe site-ul Platformei România 100 sunt înscrise peste 40.000 de persoane.