Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu: ,,Guvernul va investi masiv în educație și infrastructura buzoiană”

de Stiri Buzau Media

La nicio săptămână de la aprobarea, de către Executiv, a înființării la Buzău a Băncii Naționale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale, în cursul zilei de marți a fost emis ordinul președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză privind proiectele aprobate pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Prin acest ordin se acordă municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, precum și unor localități din județ sume importante. Spre exemplu, toate unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal din Buzău vor fi reabilitate cu fonduri guvernamentale. Anunțul a fost făcut de către președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

,,Guvernul va investi masiv în educația și infrastructura buzoiană- cei doi piloni care vor asigura dezvoltarea durabilă a județului nostru! Concret, vorbim de proiecte pentru școli și drumuri noi finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Astfel, TOATE școlile din municipiul Buzău vor fi reabilitate și modernizate în cadrul unui proiect gigant de peste 70 de milioane de lei. Copiii noștri merită să învețe în săli de clasă noi, iar profesorii buzoieni să aibă parte de respect și de condiții decente!”, a precizat  Marcel Ciolacu.

Restul banilor, adică aproape 135 de milioane de lei vor fi folosiți pentru asfaltarea drumurilor din următoarele localități: Râmnicu Sărat – 17,5 mil., Zărnești- 64,6 milioane, Glodeanu-Siliștea – 13,5 mil., Beceni- 9,7 milioane, Murgești- 8,6 mil, Pietroasele – 7,6 mil, Berca- 7,1 mil. și Pănătău – 5,7 mil. ,,Mulțumesc tuturor colegilor mei din administrația publică locală pentru munca enormă depusă în realizarea acestor proiecte, dar și Guvernului pentru că a înțeles nevoia de a finanța astfel de proiecte. Vom folosi acești 45 de milioane de euro ca să avem toate școlile modernizate în municipiul Buzău, dar și șosele noi în județ! Continuăm. Pentru un Buzău prosper! Voi ce alte proiecte credeți că ar trebui să finanțăm în Buzău?!”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Știri despre: