Prima conferință pe acest an a liberalilor buzoieni

de Stiri Buzau Media

Liberalii buzoieni au organizat vineri, prima conferință de presă din acest an în care au criticat bugetul pe 2019, care, potrivit lor, prezintă unele lacune în domeniul investițiilor pentru infrastructura rutieră sau pentru spitale. Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu consideră că prin bugetul care a fost adoptat de Parlament, coaliția de guvernare nu și-a respectat propriul program cu care a câștigat alegerile. ,,Nu au trecut foarte multe sume de bani pentru construcția de autostrăzi, când știm cât de mare este nevoie de acest lucru. Tocmai ce anunțau cu pompă că pe autostrada Târgu-Mureș – Iași – Ungheni urmează să se dea drumul la  lucrări. Bani nu sunt, iar pentru celălalt tronson de la Râmnicu Vâlcea – Sibiu nu sunt sumele alocate. Deci, investițiile sunt aproape către 0. Deci cu siguranță, tot mediul privat, toată lumea va avea de suferit, pentru că fără investiții este foarte greu să dezvolți o țară care are nevoie mai ales de o asemenea infrastructură. Cred că este singura țară care nu are capitală legată de nicio altă capitală europeană. Suntem singurii și sper să nu continuăm să fim singura țară. Ar trebui cât de repede posibil să reușim să legăm Bucureștiul de restul capitalelor europene”, a menționat deputatul Cristinel Romanescu.

Mărirea alocațiilor copiilor a fost un alt subiect dezbătut de liberalii buzoieni. Deputatul a declarat că acest lucru reprezintă o normalitate și a adăugat că demersul trebuia făcut mult mai devreme, fără să mai aștepte un amendament din partea liberalilor. „E treaba domniei lor, este problema Guvernului de unde vor găsi sumele necesare pentru alocația pentru copii. De fapt, această mărire de alocație este lucrul cel mai bun care   s-a putut întâmpla în toată Legea Bugetului. Ăsta este principalul obiectiv și ne bucurăm că s-a întâmplat ca acest amendament să treacă la Legea Bugetului. Au fost și câțiva deputați care au votat alături de noi, asta este un lucru extraordinar. Bineînțeles copiii beneficiază de lucrul acesta, de la  1 martie, lucru pe care ei ar fi trebuit  să-l facă din capul locului, adică  nu trebuiau să aștepte un amendament din partea PNL-ului, ar fi trebuit de la început în Legea Bugetului să-l introducă”, a mai adăugat Președintele PNL Buzău. Un alt subiect abordat de liberali a fost cel legat de alegerile europarlamentare. Liderul organizației municipale, Constantin Ionescu spune că la acest moment are o echipă puternică, ce este pregătită pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în luna mai a acestui an.

Printre proiectele pe care liberalii buzoieni doresc să le ducă la îndeplinire se numără două campanii. Una dintre ele vizează plantarea de brazi, mai ales în Parcul Crâng. O altă campanie vizează donarea de sânge, o acțiune pe care ei o continuă încă de anul trecut.

În vara anului 2018, 14 liberali au venit în sprijinul bolnavilor care aveau nevoie de sânge și au organizat, timp de două zile, o acțiune de donare de sânge prin care i-a invitat atunci și pe buzoieni să le urmeze exemplul personal .