Punct și de la capăt? Punct și virgulă!

de Stiri Buzau Media

Dragi locuitori ai orașului Pătârlagele, am ajuns din nou în momentul în care punem punct și virgulă. Avem de continuat proiecte importante pe care le-am demarat și sunt sigur că le vom duce la bun sfârșit. Cu asumare, răbdare și încredere, vă cer din nou să aveți încredere, astfel încât peste patru ani să pot veni în fața dumneavoastră cu visuri împlinite și altele noi, pline de speranță.
AM ZIS CĂ FAC ȘI AM FĂCUT, ALĂTURI DE ECHIPA MEA! Am investit în EDUCAȚIE.
Mi-am dorit și-mi doresc ca toți copiii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru un start bun în viață, așa că m-am axat pe grădinițe și școli. Avem în oraș o grădiniță nouă cu 4 săli de clasă și program prelungit, iar cea din Mărunțișu a fost modernizată. Elevii de la Liceul Tehnologic au la dispoziție un atelier școlar nou, iar cel existent a fost reabilitat.
Unitățile de învățământ din Sibiciu de Sus, Valea Lupului și Crâng au fost, de asemenea, reabilitate. Toate unitățile de învățământ sunt dotate cu echipamente de ultimă generație, mobilier, locuri de joacă sau teren de sport. Tot în Sibiciu de Sus a fost construit unul dintre cele mai mari parcuri de recreere din orașul Pătârlagele, destinat atât copiilor, cât și adulților. Investiția a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. M-am axat pe INFRASTRUCTURĂ.
Străzile din orașul Pătârlagele și Drumul Comunal 91 au fost modernizate, dar și drumurile din Sibiciu de Sus, Valea Lupului, Mărunțișu și Crâng.
Am reușit din fonduri proprii alimentarea cu apă în satele Mușcel (zona Macieșului și Mihălcesti) și o zonă din satul Fundăturile, de asemenea au fost realizate rețele de alimentare cu apă în satele Valea Viei, Valea Seacă și la Stadionul orășenesc. Au fost executate rigole stradale în Pătârlagele, în satele Crâng, Mărunțisu și Fundăturile. De asemenea au fost realizate trotuare stradale și parcări auto în zona centrală a orașului Pătârlagele.
ASTA NU E TOT, AVEM PROIECTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE! În continuare, nu pot să-mi asum decât că voi continua cât voi putea de bine să duc la bun sfârșit fiecare obiectiv început. Pentru că avem în stadiul de implementare multe proiecte!
Fără SĂNĂTATE, nimic nu se poate. Suntem într-un stadiu avansat privind construirea unui dispensar în orașul Pătârlagele, pentru ca cetățenii să aibă acces la servicii medicale lângă casă. Toată investiția se va realiza prin C.N.I. – Compania Națională de Investiții.
EDUCAȚIA rămâne o prioritate. Pătârlagele va avea curând o creșă eficientă energetic, iar elevii vor parcurge distanța de acasă la școală cu microbuze verzi, electrice . Liceul Teoretic “Radu Vlădescu” din Pătârlagele, va fi reabilitat, tot în vederea creșterii eficienței energetice, iar copiii vor avea un campus școlar , pentru care avem Proiect Tehnic spre aprobare la Compania Națională de Investiții. Totodată, preșcolarii și elevii de la Liceul Tehnologic beneficiază de Masă Sănătoasă, pentru că asigurăm serviciile de catering pentru acest program.
APA înseamnă viață și accesul la apă e un drept pe care mi-l asum să-l aveți. Lunga așteptare a luat sfârșit, autorizația de construire pentru rețelele de alimentare cu apă și rețelele de canalizare a fost emisă. Vor fi construite rețele de alimentare cu apă în localitățile: Pătârlagele, Valea Sibiciului, Valea Lupului, Valea Viei, Mușcel, Mărunțișu și rețele de canalizare în localitățile: Valea Lupului, Sibiciu de Sus, Lunca, Valea Viei, Mărunțișu, Poienile și Mușcel. Pe parcursul finalizării treptate a lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare vom trece la reabilitarea și asfaltarea drumurilor de interes local în toate satele aparținătoare, proiect deja aprobat și finanțat prin programul Anghel Saligny.
Am obținut aprobare și pentru construirea unor blocuri de locuințe sociale în Pătârlagele, prin PNRR, pentru că oricine merită să-și găsească propria casă. Tot prin PNRR vom construi insule ecologice pentru deșeuri, iar eficiența energetică a infrastructurii de iluminat public din Pătârlagele va crește și ea, cu resurse de la Agenția Fondului pentru Mediu.
SINGUR NU POT, CU TINE POT MULTE!
Unii vor spune că e departe de a fi suficient. Nu-i contrazic, cu siguranță că e loc de mai bine și asta îmi și doresc, doar că schimbările nu se petrec peste noapte. E nevoie de proiecte, aprobări, termene, așteptări și multă răbdare. În ceea ce mă privește, voi continua să fac ce am învățat: perfecționez ce știu și perseverez în a obține fonduri pentru bunăstarea comunității.
Îți cer din nou să-mi dai încredere, ca s-o transform în lucruri palpabile!
În 9 iunie, ne unim cu toții pentru binele comunității!

Comanda PSD -fl. Buzău, COD AEP: 21240002