EXCLUSIV: Senatorul Dorin Bădulescu și-a dat demisia din PMP Buzău

de Stiri Buzau Media

Tensiunile din sânul organizației centrale a PMP au început în urmă cu aproape 4 săptămâni, atunci când s-a pus problema schimbării conducerii centrale, prin plecarea fostului președinte Traian Băsescu, plecând de la desființarea grupului PMP din Senat, până la discuțiile privind excluderea din partid a deputatului buzoian Adrian Mocanu. Recent, Eugen Tomac liderul PMP a anunțat că organizația buzoiană are un nou președinte interimar, în persoana deputatului de Galați, Cătălin Cristache. În urma unor discuții cu conducerea, senatorul Dorin Bădulescu a confirmat în exclusivitate pentru Buzău Media că astăzi, și-a dat demisia din PMP Buzău, ca urmare a deciziilor recente luate de conducerea centrală a partidului. În ceea ce privește protocolul dintre ALDE, PMP și PSRo semnat duminică, senatorul buzoian a menționat că acesta nu va fi afectat de plecarea sa din partid.

,,Din punctul meu de vedere nu se va întâmpla nimic cu protocolul, pentru că este un act oficial semnat. Au existat foarte multe tensiuni, mai ales în ultima perioadă, alimentate de o paranoia existentă la nivelul PMP central  aspura unor senatori și unor deputați. Toată lumea suspiciona pe toată lumea, motiv pentru care vâzând aceste lucruri, nu mi-am mai dorit să mai candidez la Congresul  Extraordinar al PMP, care a fost pe data de 16 iunie. De acolo practic s-a rupt relația, dar nu am înțeles de ce. Este deranjat să afli de la televiziune fără să fii consultat că, colegul de echipă cu care ai performat în 2016 este exclus. Este frustrant să observi că se anunță schimbarea președintelui la Buzău, cu un personaj de 4%, cu care personal nu aveam o relație foarte bună tocmai din cauza faptului că am fost deseori pus în postura de a avea discuții contradictorii raportat la modul în care se adresa către colegii senatori. Eu nu pot să înghit astfel de umilințe și până la urmă scorul de la Buzău, să nu uităm este adus de această echipă. PMP în alegerile locale din 2016 avea 1 și ceva la sută, iar noi l-am dus undeva la 8-10 la sută, iar ulterior pe sondaje ne-am dus partidul  drept cea mai puternică filială din țară. Dacă așa se comportă un partid cu cea mai puternică filială din țară, atunci n-are rost să ne chinuim unii pe ceilalți” a menționat senatorul Dorin Bădulescu, pentru Buzău Media.

Deocamdată demnitarul buzoian se declară independent, deși este curtat de mai toate formațiunile politice buzoiene. ,,Nu mă gândesc nici la ALDE, nici la altcineva, mă gândesc că o să găsesc o construcție politică în care să ating acel deziderat de a unifica dreapta la nivelul județului Buzău. Să vedem cum o să se realizeze acest proiect. Este un proiect personal, pe care l-am tot afirmat și tot promovat în ultimele 6 luni împreună cu colegii din organizație. Acum vom vedea ce se va întâmpla. Sunt toate partidele interesate de mine, din câte cunosc. O să vedem. Deocamdată o să fiu independent” a adăugat senatorul buzoian.   

Știri despre: , ,