VIDEO: Premierul Nicolae Ciucă s-a informat, la Buzău, despre reciclare și ulei

de Stiri Buzau Media

Premierul Nicolae Ciucă a fost, ieri după amiază, la Buzău. Șeful Guvernului a vizitat parcul industrial deținut la Frasinu de GreenGroup, cel mai mare reciclator din Europa de Est, și fabrica de ulei, aparținând grupului Bunge, din Zona Industrială.

Ajuns la primul său obiectiv din cadrul vizitei de la Buzău, cel mai mare parc industrial de reciclare din România, aflat la Frasinu, premierul a dorit să afle de la cei direct implicaţi în gestionarea deşeurilor care sunt problemele cu care se confruntă piaţa. De asemenea, Nicolae Ciucă s-a interesat și despre măsurile ce pot fi luate la nivelul Guvernului pentru a îmbunătăţi activitatea acestui sector, atât de important, din perspectiva protejării mediului si a stimularii economiei circulare.

De la Frasinu, premierul Nicolae Ciucă a mers la fabrica de ulei din Zona Industrială a Buzăului. Compania produce o bună parte din necesarul de consum din țara noastră. Cu această ocazie, premierul a dat asigurări că românii nu se vor confrunta cu o criză a uleiului.  El a adăugat că există cantitatea necesară de floarea soarelui până la finalul recoltei şi anume în luna august, iar materia primă pentru producerea uleiului este asigurată până la sfârşitul anului.

Aceasta este prima vizită oficială, la Buzău, a lui Nicolae Ciucă, de când a devenit premier. Între anii 2011 – 2014, șeful Guvernului a fost comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica de la Buzău.

Știri despre: