21 de locuri sunt disponibile la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc

de Stiri Buzau Media

Visați la o carieră la înălțime? Alege pentru viitorul tău: SUBOFIȚER în ARMATA ROMÂNIEI. Două școli postliceale – forțe terestre și aeriene  pun la dispoziție 47 de locuri. Potrivit Centrului Militar Județean Buzău, în zilele de 20 și 21 august, se pot înscrie:

  • soldații/gradații profesioniști în activitate (SGP) absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta de cel mult 35 de ani împliniți în anul 2018, cu cel puțin cel puţin 2 ani vechime în serviciu ca SGP, calculată de la data finalizării programului de instruire şi până la data începerii cursului, având în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani calificativul cel puţin „Bun”;
  • absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 35 de ani împliniți în anul 2018.

Candidații care optează pentru armele „geniu” şi „tancuri” trebuie să posede permis de conducere auto categoriile B şi C.

La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău sunt repartizate 21 de locuri, iar la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti – 26 de locuri.

Locurile neocupate de candidații recrutați dintr-o sursă de proveniență (SGP sau civili), vor fi ocupate de candidații proveniți din cealaltă sursă de proveniență, dacă au media de cel puțin 5 și nu au fost admiși pe locurile repartizate lor. Durata studiilor este de 1 ani, iar la absolvire se primește grad de subofițer și repartizarea în funcție.

  • Documentele necesare înscrierii pot fi găsite la adresa: https://goo.gl/y7akW8
  • Despre selecție, citiți aici: https://goo.gl/BWzEsi
  • Despre concursul de admitere, citiți aici: https://goo.gl/uBHM3T.