Amenzi și premise suspendate, pe drumurile din județ

de Stiri Buzau Media

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat şi sancţionat 541 de abateri la regimul circulaţiei, în valoare de peste 190.000 de lei. Totodată, au fost reţinute 34 de permise de conducere pentru diverse abateri la regimul rutier.

În perioada weekendului, la nivelul întregii țări, Poliția Română a derulat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, prioritatea constând în combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave, de natură a pune în pericol siguranţa circulaţiei. Astfel, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză pe drumurile naţionale (DN2E85, DN1B, DN10, DN2C), pe raza municipiilor  Buzău și Râmnicu Sărat, dar și a oraşelor Pogoanele, Pătârlagele şi Nehoiu.

Astfel, în perioada  28-30 iunie, pe raza judeţului Buzău au fost oprite în trafic pentru activităţi de control rutier peste 600 de autovehicule. De asemenea, s-au utilizat şi aparatele etilotest pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care au consumat alcool înainte de a se urca la volan au fost efectuate peste 430 de testări cu aparatul etilotest. Astfel, în cazul a 5 dintre şoferi s-au constatat alcoolemii ce au depăşit valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acestora le-a fost întocmit dosar penal. Alţi 3 şoferi au rămas pietoni pentru o perioadă de 90 de zile.

288 de conducători auto au fost depistaţi încălcând viteza maximă admisă în localităţi şi în afara localităţilor, 26 dintre aceştia fiind depistaţi în timp ce comiteau abateri ce au atras şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii buzoieni au supravegheat continuu desfăşurarea traficului pentru constatarea infracţiunilor la regimul circulaţiei ori de altă natură, precum şi alte încălcări grave ale normelor rutiere. Nu au trecut neobservate nici situaţiile de nerespectare a regulilor privind prioritatea pietonală și auto, privind efectuarea manevrei de depăşire sau nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului. Şoferii care au încălcat aceste reguli de circulaţie au fost la rândul lor sancţionaţi.