ATENȚIE! ESTE ULTIMA ZI DE ÎNSCRIERE LA ȘCOLILE DE SUBOFIȚERI DIN ȚARĂ

de Stiri Buzau Media

 Demarată în luna octombrie, campania de recrutare a tinerilor interesați de o carieră de subofițer în structurile Ministerului Afacerilor Interne a ajuns la final. Astăzi, 05 decembrie, ora 16.00, este ultima zi în care mai pot fi depuse cereri de înscriere. Important de știut pentru cei interesați de o carieră polițist, jandarm sau pompier este faptul că a fost eliminată limita de înălțime, iar probele sportive constau într-un traseu aplicativ. MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în şcolile de agenţi şi subofiţeri.

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri: 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră. Durata studiilor este de un an. Proba scrisă este programată pentru data de 20 ianuarie 2018. Concursurile se vor ține în perioada 13-21 ianuarie 2018, conform graficelor/calendarelor ce urmează a fi mediatizate de către unitățile de învățământ. Școlile la care se va organiza admitere în ianuarie sunt următoarele:

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri;
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri;
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri;
  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești care sunt doar pentru bărbați. Cei care vor să participe la admitere trebuie să susțină o evaluare psihologică și o examinare medicală, acestea reprezentând o etapă eliminatorie de concurs. O altă probă eliminatorie este cea de verificare a aptitudinilor fizice, la care candidații trebuie să se prezinte cu echipamentul necesar, conform planificării. Apoi, proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris, susținut la aceeași dată, 20 ianuarie 2018, de către toate școlile, cu excepția Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești.

Știri despre: