Au fost identificați tinerii care au comis mai multe furturi din locuinţe şi case de vacanţă

de Stiri Buzau Media

Poliţiştii din Vipereşti şi Cislău au identificat trei tineri din localitatea Ruşavăţ, cu vârste cuprinse între 35 şi 17 ani, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe şi case de vacanţă. Din cercetările efectuate de oamenii legii a reieşit că, în perioada decembrie 2017 –ianuarie 2018, bănuiţii ar fi pătruns pe timpul nopţii şi prin efracţie, în mai multe locuinţe şi case de vacanţă din localităţile Ruşavăţ şi Muşcel, de unde ar fi sustras diferite bunuri (unelte, produse electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, etc.).

De asemenea, şi în noaptea de 20 spre 21 februarie 2018, cei în cauză ar fi pătruns într-o casă de vacanţă din Muşcel, de unde ar fi sustras unelte şi produse electrice în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral în acest caz şi a fost predat persoanei vătămate, o femeie de 68 de ani. Pentru probarea activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza localităţii Ruşavăţ, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor mai multe bunuri având semnalmente identice cu bunurile sustrase.

Faţă de doi dintre aceştia, în vârstă de 35 şi 25 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi urmează a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală. A fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Pentru prevenirea furturilor din locuințe și casele de vacanță, polițiștii le recomandă buzoienilor unele măsuri de siguranță:

  • Achiziţionaţi întrerupătoare cu temporizare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina;
  • Montaţi un sistem de supraveghere video în exterior, care să înregistreze şi să vă transmită la distanţă prin internet, orice activitate desfăşurată în curtea casei, inclusiv alarmare gen detecţie de mişcare video prin email ;
  • Montaţi la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate. O sirenă de exterior se poate dovedi eficientă în derutarea hoţilor.
  • Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa, să înlăture zăpada de pe alee şi să parcheze autoturismul în dreptul locuinţei, din când în când;
  • Nu lăsaţi indicii despre bunurile găsite în locuinţă, prin depozitarea ambalajelor acestora la vedere – pe balcon, la uşă, lângă pubela de resturi menajere etc.;
  • Este indicat să faceţi fotografii ale bunurilor şi o listă cu seriile de identificare ale acestora. Dacă locuinţa dumneavoastră este spartă, un inventar detaliat poate duce la identificarea bunurilor furate.
  • Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi imediat Poliţia!