Au sosit biletele de tratament pentru pensionari. Aproape 2300 de locuri sunt disponibile în 18 serii

de Stiri Buzau Media

Casa Judeţeană de Pensii Buzău a primit 2.273 de bilete de tratament, urmând ca numărul să fie suplimentat prin contractele ce vor fi semnate cu operatorii privaţi. Într-o primă fază sunt disponibile locuri în unităţile balneare aflate sub tutela statului, mai puţin în staţiunile de pe litoral.

Cele mai multe locuri distribuite, peste 1.700, sunt pentru Staţiunea Sărata Monteoru. De asemenea, pensionarii pot solicita sejururi în unități din Covasna, Amara, Olăneşti, Buziaş şi Pucioasa. Criteriile de acordare au rămas aceleaşi, iar un beneficiar achită 50% din pensia brută pentru a merge într-o staţiune balneară.

Cele aproape 2.300 de bilete de tratament sunt distribuite în 18 serii a câte 16 zile fiecare, data începerii primei serii fiind 10 martie.

Spre deosebire de anul trecut, când biletele de tratament balnear au fost distribuite pensionarilor în 19 serii a câte 16 zile, startul fiind dat pe 15 februarie, în 2017 sunt stabilite cel mult 18 serii cu aceeaşi durată, având în vedere că la acest moment nu sunt încă finalizate procedurile de achiziţie, respectiv atribuirea contractelor.

Preţul unui bilet include tariful de cazare, masă şi 12 zile de tratament. Totodată, numărul biletelor asigurate în acest an prin unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii este mai redus cu 3.200 faţă de totalul alocat prin CNPP în 2016.

Anul trecut, Casei Jude­ţene de Pensii Buzău i-au fost alocate în total 2.407 locuri, la care s-au adăugat alte aproape 3.000 de bilete de tratament balnear contractate cu alţi operatori economici.

Pensionarii buzoieni au beneficiat de bilete în staţiuni cu profile curative precum cardio-vascular, digestiv, reumatismal. Cele mai multe cereri, aproape 3.500, au fost pentru staţiunile în care se oferă tratament pentru afecţiuni reumatismale, iar un număr mare de beneficiari au optat pentru Sărata Monteoru.

Știri despre: