Autoritățile județului sunt în alertă! Pompierii buzoieni au primit de la colegii lor din Ialomița o autofreză de zăpadă multifuncțională

de Stiri Buzau Media

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizării cod portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente, care vizează mai multe localități din zona de munte a județului Buzău, miercuri a fost convocat  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile ce se impun în astfel de situații.

În cadrul şedinţei, s-a hotărât activarea Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei la nivelul ISU Buzău pentru gestionarea şi monitorizarea în ansamblu a tuturor acţiunilor în situaţii de urgenţă, respectiv notificarea comunităţilor locale, în speţă a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă. Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Buzău, autoritățile fiind pregătite să intervină în sprijinul populației din zonele posibil a fi afectate, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.

Potrivit unui comunicat emis de către IGSU, la nivelul unităților din județele vizate de vremea severă au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele care asigură intervenţia imediată. Astfel, ISU Buzău are de miercuri în garaj o autofreză de zăpadă multifuncțională pe care au primit-o de la colegii lor din Ialomița. Aceasta ar urma să fie folosită doar în situația în care se va impune. La acest moment sunt asigurate permanențele la sediile primăriilor din localitățile din județ. Vizate, până astăzi la ora 20.00, de codul portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente ar fi zonele Nehoiu, Siriu, Gura Teghii, Bisoca și Lopătari.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea oamenilor,  le este recomandat  celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.