Aveți idee de ce trebuie să beți 2 litri de apă pe zi?

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:timothykurek.com
Sursa foto:timothykurek.com

,,Pentru sănătatea dumneavoastră, beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi”. Este, deja, o afirmație înrădăcinată adânc în creierul nostru. Un fel de axiomă ce nu mai are nevoie de nicio demonstrație ca să o credem pe cuvânt. Medicii, nutriționiștii, instructorii de sport ne recomandă să bem 2 litri de apă pe zi. Iată ce efecte are apa asupra organismului.

Ajută digestia

Lipsa apei afectează întregul organism. Apa este necesară pentru absorbția nutrienților, pentru digestie și menținerea temperaturii.

Hidratează organismul

Chiar dacă nu simțim nevoia de a consuma apă trebuie să avem grijă ca organismul să nu se deshidrateze. Setea se instalează repede, motiv pentru care trebuie să știm că atunci când ne este sete, corpul este deja deshidratat.

Controlează caloriile

Consumul apei în timpul mesei nu are nici un efect asupra greutății. Apa nu are calorii, și un duce la îngrășare. Dacă la masă consumăm alte băuturi ca sucul de fructe, lapte sau alcool atunci va crește numărul de calorii.

Energizează mușchii

Deshidratarea este întâlnită la persoanele care fac sport. Corpul uman pierde fluide prin transpirație, urină și respirație este important să bem cei 2 litri de apă pe zi și să recuperăm cantitatea de fluide pierdută prin sport.

Oferă un aspect plăcut pielii

Hidratarea corectă face ca pielea să capete un aspect sănătos . Aproximativ 2 litri de apă pe zi completează cantitatea de lichide, necesară hidratării.

Previne afecțiunile rinichilor

Lipsa lichidelor din organism poate favoriza apariția pietrelor la rinichi. Prevenirea litiazei renale este de a îți menține corpul hidratat 24 de ore pe zi.